5 activități de vacanță în capitala insulei Creta

25 Oct 2021
5 activități de vacanță în capitala insulei Creta

Heraklion, capitala insulei Creta este una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță ale Greciei. Al patrulea cel mai mare oraș al țării, Heraklion a servit drept port al Knossos-ului în Antichitate. Astăzi, locația este înțesată de istorie, fiind ideală pentru exploratorii pasionați dar nu numai. 

Iată 5 activități de vacanță în Heraklion! 

1.Descoperă orașul vechi 

Orașul vechi concentrează în mijlocul său portul. Din această zonă poți observa arsenalalele, adică locurile în care venețienii obișnuiau să poposească pentru a-ți repara corăbiile. De asemenea, în cadrul orașului vechi poți admira biserici și buticuri care povestesc, parcă, istoria locului și, totodată, te poți delecta cu arhitectura fabuloasă a clădirilor aristocrate. Dincolo de zidurile de apărare ale orașului vechi, te întâmpină faleza unde poți lua o pauza binemeritată în periplul tău, așezându-te la masa unui restaurant sau a unei cafenele. 

2.Vizitează Muzeul Arheologic 

Nu degeaba spuneam că Herakilon are toate coordonatele pentru a se transforma în vacanța de vis pentru cei însetați de cunoaștere; o altă activitate pe care o poți face aici este să vizitezi Muzeul Arheologic care are ca exponate adevărate comori ale istoriei. De exemplu, aici poți admira spectaculoasele fresce din Knossos, cu o vechime de mai peste 3.500 de ani. În același timp, vei putea face cunoștință cu Zeița Șarpe și cu Discul Phaistos, două dintre principalele atracții ale acestui obiectiv turistic. 

3.Explorează partea estică a insulei 

Deși Heraklion este localizat pe partea nordică a insulei Creta, o vacanță aici îți va permite să explorezi noi teritorii. De aceea, sfatul nostru este să nu ratezi nici zona estică a Cretei, în cadrul unei excursii de o zi. Cu ajutorul mijloacelor de transport în comun sau chiar cu mașina poți ajunge în Lassithi, dar și în Chania, în vestul insulei. De asemenea, o experiență pe care trebuie să o încerci este croaziera de o zi care îți vor oferi ocazia să descoperi noi teritorii ale statului elen.

4.Fă plajă 

Dacă te numeri printre acei turiști care preferă vacanțele relaxante, atunci trebuie să știi că există și hoteluri în Heraklion situate aproape de plajele din zona. De exemplu, plaja din Hersonissos, cea mai populară stațiune de vară din Heraklion este alegerea ideală pentru publicul pretențios, hotelurile de aici oferind servicii premium pentru vizitatorii lor. Pe de altă parte, plaja în sine poate fi considerată una exclusivistă; în plus, tot aici poți face și scunfundări. 

5. Rezervă-ți o zi pentru a vizita micile sate din Hersonissos

Ești atras de peisajele idilice, specifice Greciei? Trebuie să vizitezi micile sate din Hersonissos care îți vor oferi doza de frumos de care ai nevoie! Krasi, de exmplu, este o adevărată oază de sălbăticie păzite de păduri de platani și de izovoare susurătoare, care te vor fermeca pe loc!