4 sfaturi pentru cea mai reușită vacanță în Tunisia

10 Feb 2021
4 sfaturi pentru cea mai reușită vacanță în Tunisia

Îți dorești de multă vreme un concediu de vis și ai ales Tunisia. Excelent! Pentru că această țară nord-africană te întâmpină cu mare, soare, obiective turistice interesante și o cultură fascinantă. Găsești plaje în Tunisia care rivalizează ca frumusețe cu cele mai faimoase din lume, așa că pregătește-te pentru o călătorie minunată și ține seama de sfaturile următoare, pentru cea mai reușită vacanță în Tunisia:

1. Realizează testările necesare pentru toți membrii familiei

Așa cum știi, în perioada actuală se impun testări medicale ca măsuri de precauție în contextul pandemiei de coronavirus. Ai grijă să realizezi teste moleculare tip RT PCR pentru toți membrii familiei. Acestea trebuie să aibă rezultat negativ pentru infecția cu SARCoV2 și să nu depășească, la momentul efectuării călătoriei, 72 de ore de la prelevare. Reține că pentru copiii cu vârsta sub 12 ani nu este necesară această testare.

2. Respectă reglementările stabilite de autoritățile tunisiene

Când sosești ca turist în Tunisia, respectă reglementările stabilite pe plan local:

  • sunt restricții de circulație în intervalul orar 20:00 – 05:00;
  • după ora 16.00 se interzice consumul de alimente și băuturi în cafenele și restaurante, dar ai la dispoziție serviciile all inclusive 24/7 din hoteluri precum Vincci Rosa Beach, Nour Palace Resort and Thalasso, Royal Thalassa Monastir și alte resorturi exclusiviste;
  • în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile tunisiene au consolidat controalele de sănătate pe aeroporturi, porturi maritime și toate celelalte puncte de acces în țară.

3. Efectuează plățile în moneda locală sau prin card 

Când mergi în vacanță în Tunisia folosește moneda locală, care este dinarul tunisian, cu subdiviziunile sale denumite milimes. Un dinar reprezintă 1000 de milimes, așa că trebuie să te aștepți la valori mari, pentru că, de exemplu, o cafea și-un mic dejun o să coste 2000 de milimes, dar acest lucru înseamnă doar 2 dinari.

Nu poți să cumperi dinarii tunsieni înainte de plecare, pentru că nu sunt tranzactionați pe plan internațional, însă, odată ajuns în Tunisia, poți să schimbi euro la băncile locale. 

Asigură-te că ai mereu cash la tine, pentru plățile mici, în restaurante, cafenele, bazar sau plimbări în excursii. Poți să utilizezi cardul de credit la ATM-uri, este un mod rapid și chiar mai ieftin când vine vorba despre hotel, închiriere mașină sau shopping în mall. 

4. Învață regulile și obiceiurile locale

În Tunisia circulația se efectuează pe partea dreaptă a drumului, iar permisul de conducere românesc este valabil pentru turiști. Găsești aici oameni ospitalieri și politicoși, și o națiune islamică modernă, unde restricțiile specifice sunt mai reduse decât în alte state din regiune.

Când mergi la plajă sau la plimbare, poți să porți hainele de vacanță, răcoroase, din in sau bumbac, ținute lejere, pălărie și ochelari de soare. Însă atunci când vizitezi o moschee, trebuie să ai o ținută decentă, cu umerii și capul acoperite cu un voal.

Ține seama de aceste sfaturi și bucură-te de o vacanță în Tunisia așa cum îți dorești, alături de cei dragi!