4 reguli vestimentare esențiale pentru o ținută impecabilă

18 Sep 2020
4 reguli vestimentare esențiale pentru o ținută impecabilă

Indiferent de ocazie, este esențial să ai întotdeauna apariții impecabile. Haine alese cu grijă, încălțăminte din piele naturală, accesorii fine, manichiură curată, ten îngrijit, păr proaspăt spălat și, bineînțeles, o atitudine elegantă – iată factorii-cheie de care fiecare dintre noi ar trebui să țină cont.

Acestea fiind spuse, te invităm să descoperi cele 5 reguli vestimentare esențiale pentru a avea o ținută impecabilă!

Alege întotdeauna calitatea 

În alegerea unei piese vestimentare ar trebui să ții cont, în primul și în primul rând, de calitate – calitate care se reflectă  prin croială, prin material, dar și prin design. Într-adevăr, calitatea costă: materialele naturale au un preț mai mare decât materialele sintetice, croielile ingenioase sunt, și ele, mai costisitoare. Chiar și ideea creativă din spatele unui produs presupune multă muncă. Toate aceste lucruri justifică prețurile mai mari ale produselor vestimentare fabricate de branduri consacrate, precum cele pe care le găsești pe https://www.b-mall.ro/

Ai toate motivele de a opta pentru articole de calitate. În primul rând, acestea, fiind confecționate cu atenție desăvârșită pentru detalii, te vor însoți ani la rând, deci costul per purtare va fi justificat. În al doilea rând, se simt mult mai bine pe piele și se așază mult mai frumos pe trup, ceea ce înseamnă că te vor pune în evidență.

Amintește-ți mereu că less is more

O ținută impecabilă este o ținută simplă. Exagerările cromatice, imprimeurile excesive, purtarea unui număr prea mare de accesorii – toate acestea nu fac decât să creeze o imagine țipătoare pentru cei din jurul tău. 

Evident că acest lucru nu înseamnă că trebuie să te îmbraci exclusiv în culori neutre și să adopți minimalismul vestimentar. Înseamnă, însă, altceva: să înveți să practici echilibrul vestimentar, indiferent de stil și de ocazie. 

Acordă atenție detaliilor

Detaliile fac întotdeauna diferența. O manichiură perfect îngrijită, dinții albi, o pereche de cercei fini sau o pereche de pantofi cu un model deosebit sunt câteva dintre detaliile cărora ar trebui să le acorzi atenție maximă. În caz contrar, există riscul să ruinezi întreaga ținută, oricât de reușită ar fi ea.

Nu te lăsa cucerită doar de tendințe

Important este să porți ce te reprezintă și ce te avantajează, nu neapărat ce dictează moda trecătoare. Tendințele se schimbă, oricum, cu o viteză uluitoare, ceea ce ar însemna o permanentă reorganizare a garderobei. 

Inspiră-te din tendințele care îți plac și se potrivesc felului tău de a fi, însă nu le lăsa să-ți dicteze întreaga „viață vestimentară”.

Cu alte cuvinte, pentru a avea o apariție impecabilă, nu este obligatoriu să fii adepta stilului elegant, dacă acesta nu te reprezintă. Poți să porți jeanși, o cămașă oversized și pantofi Oxford și tot să fii impecabilă. O apariție impecabilă nu se limitează nicidecum la un singur stil vestimentar.