4 obiceiuri amuzante de majorat din intreaga lume

21 Feb 2020
4 obiceiuri amuzante de majorat din intreaga lume

Obiceiul petrecerilor de majorat a pătruns la noi în țară relativ recent, dar de atunci a devenit unul de nelipsit și în rândul tinerilor de la noi. Acest moment marchează trecerea, cel puțin formală, de la o viață de adolescent la una adultă, iar acest lucru trebuie sărbătorit cum se cuvine!  

Obiceiuri de majorat din alte țări și cadourile potrivite:

1.  De exemplu, știai că în Vietnam, atât adulții cât și copiii își celebrează ziua de naștere într-o anumită zi, indiferent care este de fapt ziua de naștere propriu-zisă? Această zi poartă denumirea de Tet și celebrează de fapt începutul Anului Nou din această țară, care coincide cu începutul de primăvară.

Cum noi nu avem această tradiție, îți sugerăm alt cadou prin care sărbătorita își poate celebra bucuria celor 18 ani împliniți: Un cireș Sakura înfloritor sau un set de aromaterapie cu mireasmă de …fericire! Câteva picături de ulei parfumat cu miere și vanilie pentru a-i asigura momentele de relaxare!

2. În Australia, după obiceiul de a servi pâine albă presărată cu bombonele colorate la zilele de naștere ale copiilor, se ajunge la momentul de a înmâna cheile casei în care locuiesc, celor care aniversează 18 ani de viață. Noi venim în completare cu o propunere interesantă pe această temă, din categoria acelor cadouri amuzante pentru majorat îndrăgite de orice: un gadget cu design interesant, care îl va ajuta pe sărbătorit să își recupereze cheile atunci când nu le găsește!  

Sau ar putea fi chiar un suport pe care poate nota mesaje! De fapt, ”Unde-mi sunt cheile?” sau alt tip de suport cu mesaj personalizat poate fi un cadou amuzant pentru oricine, la orice vârstă, nu doar cea a majoratului, nu crezi?!

3. Pentru locuitorii din Jamaica e considerat de rău augur ca în data aniversării zilei de naștere să ai planificată și nunta. În schimb, cel sărbătorit se poate bucura, de ziua lui, de o ”bătaie” cu…făină. Noi propunem altceva pentru sărbătorit: un suport de lumânare cu sare de Himalaya pentru a elibera ioni negativi în momentul încălzirii, care cu siguranță îl va ajuta pentru o stare generală bună dar și cu un somn odihnitor după petrecerea de majorat!

4. În Germania, tinerii care împlinesc 18 ani au ”privilegiul” de a se bucura de o zi fără teme pentru acasă în ziua aniversării, în cazul în care sunt încă școlari. Pentru a nota altfel de idei, noi propunem sărbătoritei o agendă specială, în care își va putea nota toate visele de acum încolo: 

Majoratul reprezintă un moment special din viața oricui, când va trebui să ia propriile decizii și să fie mai responsabil cu viața sa. Pentru a pregăti dar și a îndulci acest moment, asigură-te că ești alături de cea mai bună prietenă sau cel mai bun prieten, de sora sau fratele tău așa cum știi mai bine, și anume cu cel mai amuzant cadou posibil!

 Cu drag,

Echipa Giftforyou.ro