4 lucruri de evitat atunci când comanzi haine online

13 Mar 2020
4 lucruri de evitat atunci când comanzi haine online

Shoppingul online este, fără doar și poate, unul dintre beneficiile importante aduse de avântul tehnologiei. Cu toate acestea, pentru a ne bucura de o sesiune de cumpărături cu adevărat reușită, este esențial să acordăm atenție unor detalii extrem de importante, precum: modul de plată, politica de retur, mărimea hainelor, calitatea materialelor.

Plata online sau plata ramburs

Unele persoane aleg să plătească ramburs, la livrare, produsele cumpărate, din motive de siguranță. Totuși, dacă se întâmplă să nu ai bani cash la îndemână, poți plăti online cu cardul de debit, și nu cu cel de credit, întrucât acesta din urmă are o anumită limită din care se extrag bani la fiecare tranzacție făcută. Astfel, deținătorul este nevoit să pună banii la loc într-o anumită perioadă, pentru a evita dobânzile care sunt, în general, destul de mari. Din acest motiv, este recomandat să eviți să folosești cardul de credit când faci cumpărături online.

Politica de retur

Întrucât se poate întâmpla să vrei, la un moment dat, să returnezi un produs, este foarte important să te informezi în timp util despre politica de retur a magazinului online. Astfel, citește textul în întregime, inclusiv paragrafele scrise cu litere foarte mici, pentru că și acestea conțin detalii care este foarte posibil să te intereseze. 

Ține cont că unele magazine online oferă returul gratuit, iar altele – contra cost. De asemenea, există și magazine care oferă retur doar în cazul în care vrei să înlocuiești produsul.

Mărimea greșită la haine

Tututor ni se poate întâmpla să constatăm că articolul vestimentar pe care l-am comandat nu ne vine așa cum ne imaginam: fie e prea strâmt, fie e prea larg, fie, pur și simplu, nu ne avantajează. Pentru a evita aceste neplăceri, îți sugerăm să îți cunoști foarte bine măsurile și să le compari cu cele din tabelele din magazinele online. Fie că alegi să cumperi rochii XXL sau blugi, măsurile fac diferența între articolele vestimentare care îți vin minunat și pe care le vei purta cu drag și cele pe care va trebui să le returnezi, pentru că nu îți vin așa cum credeai.

Calitatea materialului

Pe Internet, hainele arată întotdeauna perfect: materialul cade bine, nu este decolorat, nu a fost niciodată spălat și este impecabil călcat. Este foarte important să verifici întotdeauna compoziția materialului, un detaliu pe care, în mod normal, toate site-urile de încredere îl afișează. Atunci când croiala unei haine este destul de  complexă, iar prețul pare mult prea prietenos, există posibilitatea ca materialul folosit să fie de o calitate care nu se ridică la înălțimea așteptărilor tale.

Ține cont de aspectele prezentate mai sus și te vei bucura de fiecare dată de sesiuni de shopping online reușite.