4 idei pentru o cină rapidă după birou

19 Apr 2021
4 idei pentru o cină rapidă după birou

Ai avut o zi obositoare la job, plină de task-uri și de întâlniri? Este momentul să te relaxezi savurând o masă delicioasă și un pahar de vin în confortul propriei locuințe! 

Așadar, ce-ar fi să-ți pregătești chiar tu o cină savuroasă și rapidă, după care să te delectezi citind sau urmărind serialul preferat? Nu-ți face griji, nu trebuie să fii un as în bucătărie pentru a-ți prepara o masă pe placul tău, mai ales că noi ți-am pregătit o serie de sfaturi și idei care să-ți fie de ajutor!

 

1. Pregătește-ți o salată cu ce ai în frigider

 

O salată te va salva de fiecare dată când ajungi acasă după o zi de muncă ce părea interminabilă! Nu doar că salatele sunt sănătoase, dar se și pregătesc foarte ușor. Partea și mai bună este că nu este necesar să urmezi o rețetă anume pentru a le prepara, ci poți folosi ingredientele pe care le ai deja în frigider. Un mix de salată verde, peste care adaugi roșii cherry, castraveți și ceapă poate fi o combinație foarte reușită pentru o cină ușoară. Poți adăuga și brânza telemea sau Feta, poate chiar Halloumi, boabe de porumb sau de fasole roșie, piept de pui ori o conservă de ton. 

 

2. Alege preparate ready to eat și ready to cook 

 

Dacă îți este poftă de o masă copioasă după orele de program, fă o vizită la supermarket și alege preparate pe care americanii le numesc ready to eat și ready to cook. Găsești semipreparate delicioase și online, produse care te vor ajuta să îți pregătești rapid meniurile preferate. De exemplu, din congelatorul tău nu ar trebui să lipsească diversele tipuri de cartofi (wedges, french fries, hash browns și altele), preparate etnice (pizza, lasagna etc.), legumele congelate, precum și foietajele care se gătesc în doar câteva minute la cuptor. De asemenea, din gama produselor ready to cook fac parte și fructele de mare, pe care le poți folosi în diverse rețete ideale pentru cină. 

 

3. Pregătește-ți mâncarea pe grătar 

 

Gătirea pe grill este o metodă ideală pentru a-ți prepara masa atunci când ești pe fugă. Cu ajutorul grătarelor electrice pentru aragaz sau a tigăilor special concepute poți pregăti rapid carnea preferată, alături de o garnitură de legume, printre care dovlecei, vinete sau ciuperci. Mâncarea friptă pe grătar este sănătoasă, deci reprezintă o opțiune perfectă pentru ultima masă a zilei. 

 

4. Folosește aparate de gătit 

 

Știi cât de simplu este să-ți pregătești cina atunci când ai la îndemână ajutoare de încredere precum aparatele de gătit? Dotează-ți bucătăria cu aparate de gătit la abur, cu roboți de bucătărie care-ți ușurează efortul la gătit, sau cu o friteuză cu prăjire la aer. Folosirea acestor ustensile moderne este facilă, iar marele avantaj pe care îl oferă este că scurtează considerabil timpul de gătire. 

 

Pregătește-ți o cină rapidă și delicioasă după orele de muncă punând în aplicare sfaturile noastre!