4 detalii importante când alegi pantofi casual

25 Jan 2021
4 detalii importante când alegi pantofi casual

Unul dintre cele mai importante accesorii ale unei ținute de zi îl reprezintă o pereche de pantofi casual, bine aleasă! Pantofii complimentează, indiferent de situație, ținuta pe care o porți și cu ajutorul încălțărilor potrivite poți pune mai bine în valoare hainele.

Cu o pereche de pantofi corect aleasă poți fi o adevărată apartitie, chiar și atunci când alegi o ținută simplă.  Fie că te numeri printre cele care se simt excelent atunci când poartă o pereche de baerini, ori preferi mai mult pantofii cu toc, există o gamă largă de modele de pantofi casual de damă din piele din care poți alege modelele care te reprezintă. Înainte de a porni la cumpărături, descoperă care sunt detaliile cele mai importante de care ar trebui să ții cont atunci când îți alegi pantofii casual.

Alege pantofii potriviți ocaziei în care îi porți

Purtarea unor pantofi care nu sunt potriviți ocaziei sau contextului este una dintre cele mai frecvente greșeli. Se întâmplă de multe ori să alegi o pereche de pantofi mult prea sport pe care să îi asortezi la un blazer elegant, atunci când ai o întâlnire importantă la serviciu. Cumpără diferite perechi de pantofi pentru diferite ocazii, astfel încât să fii de fiecare dată bine îmbrăcată atunci când ieși pe ușă.

Alege calitatea și nu cantitatea

Ține cont însă de un lucru, că ai putea să cazi în extrema cealaltă. Cumpără acele modele de pantofi de care ai nevoie, însă nu face rabat de la calitatea acestora. O pereche de pantofi de joasă calitate poate compormite orice ținută, se observă chiar și de la distanță și te vor pune într-o lumina defavorabilă. Alege întotdeauna pantofi din piele naturală de cea mai bună calitate și pe cât se poate, fabricați manual. Încălțămintea de piele naturală fabricată în România este o bună opțiune. Vezi pantofi de piele dama Mateo Shoes!

Alege măsură potrivită și ține cont să fie comozi

Confortul pe care o pereche de pantofi îl oferă contează mai mult decât modelul în sine. Imaginează-ți doar cât de complicat este să porți o pereche de pantofi care te stâng, care îți provoacă răni sau pe care îi scapi din picioare, pentru că nu sunt măsura potrivită – în acest moment nici nu mai contează cum arată acei pantofi, pentru că îți vor provoca o stare de disconfort total.

Alege modele clasice

Anumite modele de pantofi sunt astăzi la modă, dar poate peste câteva sezone trec deja pe lista neagră și sunt scoase total din tendințe. De multe ori este greu să țîi pasul cu moda care se schimbă cu repeziciune și din cauza că este destul de costisitor să ai dressingul plin cu cele mai noi modele de pantofi.  Odată ce ai descoperit un model de pantofi clasici în care te simți bine și îți oferă confortul potrivit atunci când îi porți, poți achiziționa modelul respectiv sau ceva asemănător și în alte variante de culoare, cum ar fi negru, maron, gri sau bleumarin, pentru a fi ușor să îi asortezi la mai multe ținute.