4 criterii de care să ții cont în alegerea costumului de baie

13 May 2022
4 criterii de care să ții cont în alegerea costumului de baie

Pentru a oferi confort deplin, o senzație plăcută la atingere, precum un nivel de mobilitate ridicat, atunci când practici un anumit tip de sport pe plajă sau nu apă, alegerea costumului de baie trebuie să țină cont de mai mulți factori, nu doar de design, brand sau preț. 

De asemenea, costumul de baie potrivit ascunde anumite detalii de pe suprafața corpului, pe care tu le consideri ca fiind imperfecțiuni. Așadar, dă-ne voie să îți oferim o serie de sfaturi, utile în alegerea unui costum de baie ideal pentru tine.

Costumul de baie pentru un posterior și coapse proeminente

În cazul unei siluete tip “pară”, rolul unui costum de baie ales în mod corect este de a genera un echilibru la nivel vizual, prin propunerea unui sutien fie într-o culoare extravagantă, fie prevăzut cu anumite elemente de design, aplicate pe material.  

Se poate opta și pentru varianta unui sutien cu șnur, iar dacă alegi un costum de baie dintr-o singură piesă, asigură-te că este foarte decoltat, sau că include decupaje în zona median-superioară. 

Costumul de baie pentru un bust voluminos

Este recomandat să eviți sutienele cu șnur, dacă porți cupa D, E sau F, pentru a evita disconfortul generat în zona cervicală. Alege un model cu bretele drepte, ce pot distribui într-un mod mult mai uniform greutatea bustului. 

Bustiera este, de asemenea, o opțiune indicată, deoarece le oferă femeilor cu un bust voluminos posibilitatea de a practica sporturile preferate, cu un nivel de susținere optim și la un confort cât se poate de ridicat. 

Costumul de baie pentru un bust mic 

Datorită sistemelor de reglare a dimensiunilor, costumele de baie pentru femei cu un bust de dimensiuni reduse sunt: cel cu sutien tip push-up, cel cu sutien de baie tip triunghi, sau cel cu sutien de baie tip bandă. 

Aceste articole vestimentare pentru vară asigură confortul de care nevoie, indiferent de ajustările pe care le realizezi, chiar și în cazul în care optezi pentru păduri sau bureți din spumă detașabili. Aceste accesorii pot mări bustul cu jumătate de măsură și se pot insera cu ușurința în interiorul căptușelii sutienului. 

De asemenea, un model de costum de baie cu șnur nu cauzează dureri la nivel lombar, așa cum se poate întâmpla în cazul femeilor cu un bust voluminos, ce ar putea opta pentru o astfel de soluție. Totodată, modelele de sutien cu reglare la spate se adaptează cel mai ușor formei și volumului bustului. 

Costumul de baie pentru un corp atletic

Gama de costume de baie de la Decathlon include și modele dedicate persoanelor cu șolduri late, dacă se dorește ascunderea acestora. Modelele de slip cu talie înaltă, precum și cele cu decupaje, generează un efect vizual de alungire a picioarelor. 

Așadar, o alegere a inspirată a costumului de baie se concentrează și pe alte criterii esențiale, adaptate formelor și dimensiunilor corpului. Ține cont de acestea și comandă online cele mai potrivite modele pentru tine!