3 tipuri de cafea răcoritoare de încercat vara

23 Nov 2021
3 tipuri de cafea răcoritoare de încercat vara

Zilele toride de vară sunt un prilej excelent pentru a-ți desfăta papilele gustative cu noi tipuri de cafea: răcoritoare, ușor de preparat chiar la tine acasă și de servit atunci când ai poftă de o băutură fresh sau când ești în compania prietenilor.

Fie că este prima dată când vrei să te bucuri de gustul răcoritor al cafelei reci sau că ești în căutarea unor noi moduri de preparare a băuturii tale favorite, ai ajuns în locul potrivit. În rândurile următoare îți prezentăm 3 tipuri de cafea pe care merită să le încerci vara (și nu numai ):

Frappé

Cu siguranță cea mai populară și una dintre cele mai ușor de preparat cafele reci, frappé-ul este o alegere perfectă pentru diminețile în care ai poftă de ceva răcoritor, precum și pentru după-amiezile călduroase în care îți inviți prietenii la tine acasă, stați la povești și vă bucurați de o gustare delicioasă și de o băutură fresh pe măsură. 

Pentru a prepara un frappé, ai nevoie de două lingurițe de cafea solubilă de la NESCAFÉ, de două linguri de apă rece, de două linguri și jumătate de apă caldă, de 10 cuburi de gheață și, opțional, de zahăr. 

Adaugă apa rece, cafeaua solubilă și zahărul într-un pahar înalt, apoi amestecă-le cu ajutorul mixerului de mână, până obții o băutură spumoasă. Ulterior, adaugă cuburile de gheață și completează amestecul cu apă sau lapte.

Iced latte macchiato

Dacă adori latte macchiato în varianta clasică, atunci îți recomandăm să-l încerci și în varianta estivală, care păstrează crema și spuma bogată de lapte și adaugă o notă fresh gustului cu care te-ai obișnuit. 

Ai nevoie de două lingurițe de cafea solubilă, de o linguriță de zahăr, de aproximativ 175  ml de lapte rece (poate fi și vegetal, dacă așa îți place), de 10 cuburi de gheață, de două linguri și jumătate de apă caldă. 

Adaugă cafeaua solubilă, zahărul și apa caldă într-un recipient, apoi amestecă-le bine cu o lingură. Ulterior, adaugă cuburile de gheață și laptele preferat într-un alt pahar. Cu ajutorul unui mixer de mână, amestecă aproximativ 50 ml de lapte rece, până obții o spumă fină. La final, adaugă spuma de lapte astfel obținută în paharul care conține gheață și lapte și toarnă cafeaua în așa fel încât să creezi mai multe straturi.

Freddo

Pentru momentele în care ești pe fugă, acest tip de cafea este ideal. Pentru preparare, ai nevoie de două lingurițe de cafea solubilă, de 6 cuburi de gheață, de două linguri de apă caldă. 

Adaugă cafeaua solubilă și apa caldă într-un shaker și agită-le bine. Opțional, adaugă o linguriță de zahăr și amestecă totul. Ulterior, adaugă două cuburi de gheață, închide shakerul și agită ingredientele bine, până ce obții o spumă cremoasă. După aproximativ 30 de secunde, adaugă și celelalte cuburi de gheață.

Așadar, dacă simți nevoia de o băutură răcoritoare pe bază de cafea și ușor de preparat, există suficiente rețete de cafea  delicioasă și rece pe care le poți testa acasă.