3 Obiceiuri de urmat care te pot ajuta sa ai o danutra impecabila

18 Oct 2021
3 Obiceiuri de urmat care te pot  ajuta sa ai o danutra impecabila

Zambetul nu este numai despre modul in care ne percep cei cu care intram in contact, ci si despre sanatatea generala a organismului. Dincolo de toate aceste lucruri insa, un zambet perfect este lucrul care ne face  sa ne simtim mult mai increzatori si mai fericiti. Grija pentru dantura trebuie sa fie una constanta avand in vedere ca problemele de la acest nivel pot trece neobservate pana in momentul in care pacientul pierde un dinte sau o masea. Din acest motiv, grija noastra pentru sanatate in general ar trebui sa fie o preocupare continua, pentru ca in fond este unul dintre cele mai de pret daruri pe care le primim de la viata, in mod absolut gratuit.

Ingrijirea corespunzatoare a danturii presupune o rutina zilnica de ingrijire, dar si vizite regulate in cabinetul medicului stomatolog, pentru ca de cele mai multe ori, cariile ce nu pot fi observate, sunt cele care creeaza cele mai serioase probleme. Iata asadar 3 obiceiuri care te pot ajuta sa ai mereu o dantura impecabila!

            Periajul corect, realizat cu regularitate

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face pentru sanatatea danturii este clasicul periaj. De multe ori, uitam de faptul ca placa bacteriana ce se depune inevitabil pe suprafata dintilor este cea care cauzeaza cele mai multe probleme la nivelul danturii si gingiilor. Un periaj corect, realizat de cel putin doua ori pe zi (ideal ar fi dupa fiecare masa), este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face pentru a ne pastra dantura sanatoasa si zambetul perfect. Pe langa periajul regulat, este recomandat sa te asiguri ca utilizezi si o pasta de dinti si o periuta de calitate.

            Vizitele regulate la stomatolog, necesitate si nu moft

Un alt obicei important este reprezentat de vizitele regulate la stomatolog. De cele mai multe ori, contactam stomatologul numai atunci cand problemele cu care ne confruntam ne creeaza mult disconfort, un obicei ce de multe ori are ca si finalitate, pierderea unor dinti sau masele. Recomandarea medicilor stomatologi este aceea de a apela la un control stomatologic o data la 6 luni. In acest fel, vor putea fi prevenite o serie de probleme dentare, care netratate pot duce la afectiuni grave si tratamente complexe. In prezent, in cadrul unui cabinet stomatologic modern, poti fi regasite cu usurinta servicii de parodontologie, implant dentar, albire dentara, etc, astfel ca orice problema cu care te confrunti, poate fi solutionata.

            Schimbarea stilului alimentar

Intre alimentatie si starea noastra de sanatate exista o legatura foarte puternica, astfel ca pentru a avea parte de o dantura impecabila, este necesar sa analizam putin si stilul alimentar si sa facem schimbari acolo unde este necesar. Excesul de zahar, alcool, cafea si tigari pot duce in timp la afectarea sanatatii danturii, motiv pentru care moderatia reprezinta in acest caz un cuvant cheie. Daca unele dintre aceste vicii afecteaza doar culoarea, altele pot duce in timp la probleme serioase la nivelul danturii si gingiilor, fapt pentru care stilul alimentar nu ar trebui niciodata neglijat.