3 moduri dovedite prin care membrii unei familii pot rămâne împreună în timpul unei pandemii

Sursa foto Pressmaster / Shutterstock.com

Milioane de oameni au ajuns să stea închiși în casele lor în timpul ultimei pandemii. Deși autoizolarea protejează împotriva infecțiilor, aceasta a avut și consecințe neplăcute pentru relațiile romantice sau familiale, deoarece nu a mai existat până în acel moment situația de a petrece atât de mult timp împreună. Astfel, nu e de mirare că a apărut anxietatea sau alte probleme.

Care este modul în care familia și cuplurile ar trebui să rămână împreună în timpul unei pandemii? Există mai multe metode dovedite, pe care trebuie neapărat să le cunoști! Și pe lângă petrecerea unui timp de calitate sau împodobirea unor brazi de Crăciun pentru o atmosferă de sărbătoare, ține cont și de cele prezentate mai jos.

Concentrează-te pe a fi bun

Tratează-i pe membrii familiei cu respect și bunătate. Dacă ești nepoliticos, cere-ți scuze și iartă-i și pe ceilalți când li se întâmplă să întreacă măsura. Amintește-ți că. deși nu există multe lucruri pe care le poți controla în timpul unei pandemii, un lucru pe care îl poți controla este modul în care îi tratezi pe ceilalți. Rămâi drăguț, amabil, prietenos, înțelegător, chiar și atunci când ești stresat.

Apariția unor situații tensionate sau stresante pot fi rezolvate ușor între membrii familiei prin comunicare. Oferiți fiecărui membru al familiei șansa de a-și exprima temerile sau problemele. Chiar dacă nu veți găsi soluții la fiecare, cel puțin veți știi că vă oferiți sprijin și susținere mereu.

Profită de ocazie pentru a petrece timp de calitate împreună

Dacă la începutul unei relații, un cuplu își dorește să petreacă fiecare moment împreună. Dar, o dată cu trecerea timpului, lucrurile se pot schimba și în special în familiile cu copii, pandemia poate deteriora relațiile.

Totuși, relațiile dintre adulți sau ale acestora cu cei mai tineri membrii ai familiei pot fi deteriorate dacă nu se va găsi un mod pentru a petrece timp de calitate împreună. Pentru a vă apropia, discutați despre planuri de viitor sau despre lucruri pe care vreți să le schimbați sau chiar despre organizarea viitoarei vacanțe de familie. Jucați jocuri împreună, citiți sau învățați lucruri noi unul despre celălalt.

Crează o listă de lucruri pe care ați vrea să le faceți împreună. Sau, puteți schimba ceva în interiorul casei, precum alegerea unor noi decorațiuni de Crăciun sau crearea acelui colț de lectură relaxant pe care ți l-ai dorit mereu și unde poți fi sigur că nu vei fi deranjat de ceilalți.

Nu uita de romantism – în cazul adulților

Merită să ai grijă de relația ta cu gesturi romantice. De exemplu, plimbările în timp ce vă țineți de mână sau îmbrățișați, vizionarea unei comedii romantice împreună sau o cină pregătită special pentru celălalt pot aduce un pic de romantism în circumstanțe dificile, precum o pandemie.