3 hobby-uri din care poți câștiga bani în pandemie

19 Apr 2021
3 hobby-uri din care poți câștiga bani în pandemie

Pandemia ne-a obligat pe cei mai mulți dintre noi să facem schimbări majore în modul în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi. Cei mai norocoși au trecut de la munca de birou la munca de acasă, în timp ce alții au intrat în șomaj tehnic sau chiar au rămas fără loc de muncă, după ce firmele la care lucrau s-au închis definitiv.

Chiar și cei care și-au păstrat job-urile au câștigat mai puțin în perioada pandemiei, și astfel a apărut nevoia tuturor de a găsi noi surse de venit. Dacă te afli în aceeași situație, îți oferim câteva idei despre cum poți câștiga în mod plăcut niște bani, apelând la hobby-urile pe care le ai.

 

Ciclocurierat, pentru pasionații de mers pe bicicletă

Ciclocurieratul este o activitate care a înflorit în pandemie, iar în prezent se poate câștiga destul de bine, fără a avea un program fix sau targeturi de atins. Dacă îți place să mergi pe bicicletă și vrei să câștigi niște bani din pasiunea ta, aceasta este activitatea care ți se potrivește perfect în condițiile actuale. Ai nevoie doar de bicicletă și de un smartphone pe care să poți folosi o aplicație, iar banii îi vei primi în funcție de munca depusă.

Va trebui să preiei și să livrezi comenzi, pe care le primești prin intermediul aplicației, iar bicicleta te va ajuta să te deplasezi mai ușor prin traficul aglomerat. Plata se face pentru fiecare comandă și mai poți primi diferite bonusuri, la care se adaugă si tips-urile de la clienți.

 

Buchete și aranjamente florale

Chiar și în pandemie, florile rămân în continuare un cadou potrivit pentru orice ocazie, iar dacă ai o pasiune pentru ele, reprezintă și o oportunitate pentru a-ți completa veniturile. Astfel, poți realiza acasă buchete și aranjamente florale pentru diferite ocazii, fie la comandă fie pentru a le comercializa. Investiția e minimă, pentru că ai nevoie de câteva materiale ieftine, dar care sunt de mare efect dacă știi cum să le folosești. De exemplu îți poți comanda mai multe modele de panglici de pe 4florists.ro, cu care să realizezi cele mai frumoase buchete.

Pentru a-ți pune munca în valoare este suficient să îți faci o pagină de Facebook unde să postezi fotografi sugestive și să îți treci datele de contact. La început, e bine să investești o sumă pentru a promova pagina, astfel încât să capete mai multă vizibilitate, și apoi primele comenzi nu vor întârzia să apară.

 

Pune-ți în valoare pasiunea pentru fotografie

Deși fotografii se numără printre cei mai afectați de pandemie, din cauza interdicțiilor privind organizarea de evenimente publice, există încă mai multe modalități prin care poți să câștigi din acest hobby. Pentru că activitatea de comerț online s-a intensificat în această perioadă, multe site-uri de profil au nevoie de imagini sugestive cu produsele pe care le vând. Dacă îți oferi serviciile de fotograf pe rețelele de socializare și pe site-urile de recrutare, ai șanse mari să fii contactat pentru a astfel de comandă.  De asemenea, există site-uri care preiau imagini pentru a le vinde utilizatorilor interesați, iar dacă fotografiile tale reușesc să iasă în evidență, vei primi bani pentru ele.

Tot mai mulți utilizatori de Instagram vor să-și posteze fotografii perfecte, iar în acest sens apelează la serviciile unui fotograf care se pricepe și deține un aparat performant. Promovează-te pe instagram și pe Facebook și astfel ai șansa de a fi contactat chiar și de persoane publice care își doresc un portofoliu de fotografii realizate profesional.

 

Așadar, iată că și în pandemie există oportunități de a câștiga niște bani din propria pasiune, pentru a putea trece mai ușor de această perioadă dificilă!