3 aspecte decisive in alegerea candelabrelor LED potrivite pentru o casa SMART moderna!

06 Jul 2020
3 aspecte decisive in alegerea candelabrelor LED potrivite pentru o casa SMART moderna!

Daca ti-ai achizitionat recent o casa sau visezi de mult timp la reamenajarea acesteia cu toate detaliile estetice care te-ar incanta sa le ai, cand esti in cautare de candelabre LED si vizitezi magaziner online de profil si showroom-uri, este important sa nu pierzi din vedere si alte aspecte, poate mai putin dezbatute cum ar fi detaliile de montare, dimensiunile potrivite incaperii, dar si cele ale corpului de iluminat, materialele din care este proiectat candelabrul, precum si aportul de lumina pe care il va aduce piesa care o doresti.

Candelabrele LED sunt considerate ca fiind corpuri de iluminat unele dintre cele mai reprezentative piese din categoria de piese de iluminat decorativ, adesea asemanate cu “perlele” incaperii unde sunt instalate. Aceste corpuri de iluminat definesc detaliile arhitecturale ale spatiilor interioare si accentueaza trasaturile mobilierului din camera.

Avand atat de multe modele de candelabre LED la dispozitie pe piata si atat de multe posibilitati de folosire si amplasare cum ar fi in living, sufragerie sau in dormitor, alegerea optiunii ideale poate fi un demers dificil. Din acest motiv, in randurile care urmeaza vei afla cateva sfaturi de care poti tine cont pentru a gasi cele mai potrivite candelabra LED pentru casa ta.

Dimensiunile candelabrului

Un prim pas in alegerea candelabrelor cu LED este cunosti proportia ideala a corpului de iluminat, raportat la dimensiunea incaperii, astfel incat sa cauti acele candelabre ce se potrivesc nevoilor. Daca corpul de iluminat are dimensiuni prea mari va “sufoca” spatiul, in timp ce unul prea mic nu va avea efectul dorit, pierzand din impactul vizual si din performanta iluminarii.

In cazul in care nu poti estima o dimensiune potrivita a candelabrului, specialistii de la VtacSmartHome.ro iti recomanda alegerea unui model de dimensiuni mai mari in detrimentul unuia mult prea mic, avand in vedere faptul ca un candelabru este o piesa care prin natura sa trebuie sa acapareze atentia.

Stilul candelabrului

Pe piata vei putea regasi corpuri de iluminat ce apartin tuturor stilurilor de design interior, fiind necesar sa identifici nevoile de iluminare pentru incaperea in cauza, numarul de brate sau echivalentul puterii de iluminat. Daca optezi pentru un model de candelabru LED, pentru o iluminare mai eficienta, este bine sa te orientezi catre modelele cu becurile LED orientate catre podea pentru ca lumina acestuia poate fi mult mai utila pentru activitati zilnice, iluminatul fiind mai clar si orientat catre suprafetele orizontale.

Functionalitatea candelabrelor cu LED

In cazul in care, pe langa beneficiile estetice ale candelabrului cu LED, doresti sa te bucuri si un iluminat general potrivit pentru activitati diferite poti opta pentru surse de iluminat cu lumina rece din spectrul albastru care ajuta la observarea buna a detaliilor sau pentru o lumina calda, in cazul in care spatial este in mare parte de relaxare. Daca totusi incaperea indeplineste ambele tipuri de activitati poti opta pentru becuri LED dimabile sau variator de tensiune ceea ce iti va permite schimbarea intensitatii luminii. Mai mult decat atat, spre exemplu la VtacSmartHome.ro poti gasi corpuri de iluminat controlabile prin aplicatie de pe telefon sau tableta, prin telecomanda sau prin Amazon Alexa si Google Home.

Astfel de solutii modern te vor ajuta sa castigi flexibilitate si o iluminare cu scopuri multiple. Ziua vei putea desfasura activitatile uzuale, seara poti transforma incaperea intr-o “discoteca de culori”.