2 reţete simple de dulciuri la microunde

21 Apr 2021
2 reţete simple de dulciuri la microunde

Sunt multe situaţiile în care ai nevoie de un desert care nu necesită mult efort. Poate fi dorinţa copilului de a primi ceva dulce, pe care nu doreşti să i-o refuzi, însă vrei să controlezi calitatea alimentelor pe care le consumă. Sau un oaspete inopinat. Sau pur şi simplu un program prea aglomerat, care nu-ţi permite să găteşti ceva elaborat. Din fericire, există numeroase reţete delicioase de dulciuri care se pot pregăti simplu în cuptoare cu microunde. Am ales două reţete: una pe care o poţi servi în 10 minute şi una care are nevoie de o noapte de aşteptare.

Varianta rapidă: prăjitură la cană

Ai nevoie de un ou, un sfert de cană de zahăr alb, un vârf de sare, două linguri de pudră de cacao neîndulcită, două linguri de unt topit, o lingură de ulei vegetal, un vârf de lingură de extract de vanilie, o lingură de nucă de cocos măcinată neîndulcită, două linguri de migdale feliate prăjite, o lingură şi jumătate de fulgi de ciocolată naturală, trei linguri de lapte, un sfert de cană de făină, câte un sfert de lingură de praf de copt, zahăr pudră şi cacao pudră. Oul, zahărul, sarea, cele două linguri de pudră de cacao, untul, uleiul vegetal şi extractul de vanilie se bat într-un bol până la omogenizare. Nuca de cocos, migdalele şi fulgii de ciocolată se amestecă în lapte. Făina se amestecă într-un bol mic cu praful de copt cu ajutorul unui tel. Acest amestec se adaugă peste aluatul de mai sus până nu se mai văd urme de făină. Aluatul rezultat se împarte uniform în două căni de cafea termorezistente. Bate uşor cănile de blat pentru a elimina eventualele bule de aer. Fiecare cană se introduce în cuptorul cu microunde setat la putere maximă timp de 45 de secunde. În primele 30 de secunde nu se întâmplă nimic, însă în următoarele 10-15 aluatul va creşte deasupra nivelului cănii. Scoate-l din cuptor şi lasă-l la răcit 2-3 minute. Presară deasupra fiecărei porţii zahăr şi cacao pudră şi serveşte desertul din cană pe o farfurie.

Alternativa de durată: ciocolată albă de casă cu merişoare

O reţetă simplă de fudge de ciocolată albă aromatizat cu rom, nuci şi merişoare este o idee excelentă de desert. Foloseşte fructe uscate pentru a-ţi fi mai uşor să tai ciocolata în cuburi uniforme. Ai nevoie de: 1 linguriţă de unt, 3 căni de fulgi de ciocolată albă, 1 cană de lapte condensat îndulcit, o treime de cană de unt, 2 linguriţe de esenţă de rom, 1 linguriţă de extract de vanilie, un sfert de linguriţă de nucşoară măcinată, 1 cană de merişoare uscate şi o cană de miez de nucă. Linguriţa de unt de la început o foloseşti pentru a unge o tigaie de aproximativ 20 de centimetri. Fulgii de ciocolată, laptele condensat şi treimea de cană de unt le aşezi într-un vas termorezistent şi le încălzeşti la microunde timp de 3 minute, până când ciocolata începe să se topească. Amestecă până se omogenizează. Din nou la microunde timp de 30 de secunde, apoi amestec omogenizant după fiecare interval, până când ciocolata este topită complet. Amestecă mixtura de ciocolată rezultată cu esenţa de rom, extractul de vanilie şi nucşoara, după care aruncă bucăţile de merişoare şi nucă. Aşază amestecul pe întreaga suprafaţă a tigăii unse şi lasă-l până se întăreşte. Se serveşte tăiat în cuburi, ca orice ciocolată de casă.

Pregătirea unei prăjituri la cană durează câteva minute să amesteci toate ingredientele şi numai 2 minute de încălzit la microunde. Iată reţeta ideală pentru o femeie însărcinată care nu doreşte să aştepte mai mult de 10 minute pentru a-şi satisface această poftă! La fel de uşor se pregăteşte şi ciocolata albă de casă cu fructe uscate, însă necesită o noapte de răbdare pentru a o putea consuma.