10 orașe istorice pe care trebuie să le vizitezi

26 Jan 2022
10 orașe istorice pe care trebuie să le vizitezi

Se apropie perioada vacanțelor și te întrebi deja ce locuri noi să vizitezi și pe unde să mai hoinărești în căutarea unor peisaje pitorești și istorii spectaculoase. Ca să te ajutăm în găsirea celor mai bune destinații de concediu, îți propunem un top al celor mai frumoase orașe istorice din Europa:

Roma 

Cetatea Eternă este unul dintre acele metropole care te cuceresc prin monumente maiestuoase, clădiri superbe și mărturii unice din vremuri străvechi. Vei păși pe urmele împăraților romani și vei simți emoția unică a întâlnirii cu istoria creștinătății.

Atena

Antichitatea elenă reprezintă unul dintre acele subiecte fascinante, pe care le-ai îndrăgit încă din copilărie și care continuă să te farmece cu legende, mituri și minuni arhitectonice. Vizitează capitala Greciei pentru o vacanță plină de istorie și frumusețe.

Paris

Orașul iubirii este un adevărat muzeu în aer liber, unde vei întâlni muzee, poduri, monumente celebre, clădiri faimoase și multe alte obiective turistice de mare importanță pentru cultura și istoria umanității.

Viena

Fostă capitală imperială și îndrăgit oraș al muzicii, Viena te așteaptă cu farmecul ei discret, plin de rafinament și sensibilitate. Vei cunoaște istoria Europei și vei păși în ritm de vals printre amintirile unei metropole mereu cuceritoare.

Madrid

Un oraș unic prin istorie, arhitectură și frumusețea peisajelor naturale, capitala Spaniei merită vizitată în orice anotimp, pentru un city break romantic, o excursie  sau un concediu cu familia.

Lisabona 

Oraș maritim și cetate istorică, loc al întâlnirii civilizațiilor și metropolă cu un destin interesant, Lisabona este cu siguranță una dintre acele capitale europene ce te vor fermeca prin atmosferă, originalitate și frumusețe.

La Valletta

Pentru o experiență turistică inedită, caută oferte de bilete de avion spre Malta, cu plecare din diferite aeroporturi din România. Vei petrece o vacanță în capitala La Valletta, unde te vei simți ca într-o aventură pe mare, descoperind o insulă plină de istorii fascinante, comori arhitecturale și locuri pitorești.

Istanbul

Orașul de pe două continente, fostă capitală a trei imperii, Istanbul nu trebuie să lipsească de pe lista cu destinații turistice de vizitat măcar o dată în viață. Istorie, tradiții, frumuseți naturale vestite în toată lumea, oameni ospitalieri, toate acestea le vei regăsi pe malul Bosforului, printre pescăruși și valuri.

Praga 

Unul dintre cele mai frumoase orașe istorice din Europa, capitala Cehiei este o colecție unică de monumente arhitectonice, poduri impresionante, case faimoase prin poveștile lor și prin oamenii care le-au trecut pragul. 

Budapesta

O altă fostă capitală de imperiu, Budapesta este un oraș superb, unde poți vizita castele și bastioane, locuri unde s-a scris istoria Europei. În plus, ai ocazia să pleci într-o croazieră pe Dunăre, înconjurat de peisaje pitorești și muzici vesele.

Alege destinația preferată dintre orașele prezentate și vizitează locuri încărcate de istorie, unde frumusețea vremurilor trecute are un farmec aparte.