10 filme de top pe care le poti viziona in 2021

Cu mii de filme dintre care sa alegi si un sistem de navigare si algoritmi care nu fac intotdeauna alegerea corecta, poate fi dificil sa stii ce sa urmaresti. De aceea, suntem aici, pentru a va pune la dispozitie cele mai populare filme pe care le puteti viziona in 2021.

Asadar, pentru a va ajuta, am facut o lista cu unele dintre cele mai bune filme online care sunt difuzate in prezent pe cele mai populare platforme de streaming.

  1. “13”

Documentarul Avei DuVernay poarta numele celui de-al 13-lea amendament la Constitutia SUA, care a pus capat sclaviei si este un film care a castigat un plus de rezonanta datorita faptului ca a fost evidentiat de miscarea Black Lives Matter in 2020. Lucrarea ei geniala de non-fictiune subliniaza modul in care sclavia a fost pur si simplu remodelata si reformata in alte elemente sociale, in special pedepsele cu inchisoarea si aplicarea legilor care au un impact direct asupra minoritatilor.

2.  “20th Century Women”

Mike Mills a scris si a regizat aceasta piesa foarte personala despre femeile puternice care i-au modelat viata. Amplasata in California in anii 1970, ofera una dintre cele mai bune interpretari din cariera lui Annette Bening si este sustinuta cu abilitate de o distributie minunata care o include pe Elle Fanning, Greta Gerwig si Billy Crudup. Este un film inteligent si tandru despre familie.

3. “Dances With Wolves”

Este greu de crezut ca a existat un moment in care o astfel de drama istorica ar fi putut deveni un astfel de fenomen, dar arata cat de mult s-au schimbat vremurile noastre in cele trei decenii de la lansare. Acest film a castigat peste 400 de milioane de dolari in intreaga lume in drumul sau catre sapte premii Oscar, inclusiv cel mai bun film si regizor. Cunoscut mai mult ca filmul care a furat premiile Oscar de la “GoodFellas”, acesta este un film mai bun decat reputatia sa.

4. “Django Unchained”

Castigatorul premiului Oscar al lui Quentin Tarantino reimagineaza atat Vechiul Vest, cat si serialul italian Django in ceva pe care doar QT ar putea sa-l faca. Prezinta una dintre cele mai bune interpretari ale lui Jamie Foxx ca personaj principal, un sclav care scapa si se alatura unui vanator de recompense jucat de Christoph Waltz, care a castigat un Oscar pentru munca sa uimitoare.

5. “How to Train Your Dragon 2”

Orice conversatie despre cele mai bune trilogii cinematografice trebuie sa includa pur si simplu filmele DreamWorks despre Hiccup si dragonul sau Toothless. Originalul este inca capodopera incontestabila, dar ambele continuari sunt aproape la fel de bune, inclusiv aceasta poveste din 2014 despre cum Hiccup se reuneste cu mama sa, interpretata de Cate Blanchett. Este o poveste superba, emotionanta, despre familie si mostenire.

6. “Hugo”

Netflix pastreaza ciclul filmelor lui Martin Scorsese in si din colectia sa, iar una dintre cele mai recente achizitii este aceasta adaptare din 2011 a romanului lui Brian Selznick, care a fost lansat initial in 3-D. Nominalizat la 11 premii Oscar (si castigator a cinci), acesta este unul dintre cele mai apreciate si indragite filme ale lui Scorsese, care ar trebui sa elimine oricare dintre acele insinuari stupide cum ca legendarul regizor stie sa faca doar filme despre mafioti. Acesta este un film capricios, incantator, pe care il puteti viziona cu intreaga familie.

7. “Mank”

David Fincher s-a intors in 2020 dupa o pauza de sase ani de la realizarea filmului si a livrat una dintre cele mai ambitioase lucrari ale sale: o relatare a controversei privind cine a scris, de fapt, Citizen Kane. Gary Oldman il interpreteaza pe Herman Mankiewicz, scriitorul care a fost angajat de Orson Welles si, daca cineva crede filmul, si-a canalizat istoria personala cu William Randolph Hearst in Kane. Este o productie fastuoasa, cu cinematografie, costume si regie incredibila.

8. “Casino Royale”

Intrucat „No Time to Die” a fost intarziat de mai multe ori din cauza COVID, Netflix este aici pentru a va satisface nevoile 007 cu prima iesire pentru Daniel Craig ca cel mai faimos spion de film din toate timpurile. Acesta este cu usurinta unul dintre cele mai bune filme Bond, un film care a redefinit personajul cu mize mai intense si secvente de actiune realiste. Este un film legitim, nu doar pentru ceea ce a facut pentru genul sau si pentru viitorul legendarului sau super spion.

9. “The Conjuring”

Este acesta cel mai mare film de groaza din anii 2010? Nu numai ca l-a transformat pe James Wan intr-un mare regizor, dar si-a creat propria franciza cu titluri multiple, cu spin-off-uri precum “The Nun” si “Annabelle”. Probabil, cel mai bun din serie, un film fantastic despre o casa bantuita care a revitalizat genul.

10. “The Dark Knight”

Continuarea de super-erou a lui Christopher Nolan este veche de peste un deceniu si influenta sa nu da semne sa scada. Povestea lui Batman, Joker si Two-Face este mai relevanta astazi decat atunci cand a fost lansata. Mai presus de toate, impulsul spectaculos al filmului si interpretarea de neuitat a lui Heath Ledger il fac unul dintre cele mai bune filme.