Editura Evenimentul si Capital

Generale

Știai că…? 7 curiozitati pe care nu le știai despre locuința ta

Autor: | | 47 Vizualizari

Știai că...? 7 curiozitati pe care nu le știai despre locuința ta

Orice persoană obișnuită își petrece cea mai mare parte a timpului acasă, dar mulți oameni încă nu știu ce lucruri amuzante poate ascunde spațiul care ocupă atât de mult din banii și timpul lor prețios.

Iată mai jos câteva lucruri amuzante pe care nu le știai despre locuințe:

  • PLOUA CU PISICI ȘI CÂINI

Expresia “plouă cu pisici și câini” are mai multe teorii de origini diferite. Una dintre ele este că atunci când casele aveau acoperișuri de paie, animale de casă și alte animale mici (veverițe, cuiburi de găină, etc.), acestea erau folosite pentru a se așeza în paie pentru a avea căldură. Când ploua, paiele deveneau alunecoase, iar animalele cădeau de pe acoperiș creând iluzia că plouă cu câini și pisici.

  • PLĂCI DIN ARGILĂ

Placile din argilă au fost folosite de aproape fiecare civilizație ca material de acoperiș, însă ideea poate fi urmărită în urmă cu 10 000 de ani la cei din China și Orientul Mijlociu.

  • UȘI ROȘII

O ușă roșie la intrarea în casă reprezintă un simbol pentru diferite lucruri. Se spune că o ușă roșie a fost “binevenită”. În mod asemănător, în filozofia chineză Feng Shui, se spune că o ușă roșie creează o energie primitoare. În Scoția, proprietarii de case își vopsesc ușile din față roșii atunci când își plătesc chiria, iar în vremuri biblice o ușă roșie simbolizează protecția de la Îngerul morții.

  • FULGER

Mulți oameni cred că acoperișurile metalice sunt mai predispuse de a fi lovite de fulgere, însă este doar o teorie falsă. Deși metalul conduce energia electrică, în realitate nu atrage fulgerul. În schimb, fulgerul va căuta cel mai înalt obiect din zonă. În zilele noastre,însă sunt folosite mai multe metale decât în urmă cu sute de ani pentru a ușura munca oamenilor. Pentru crearea rezistenței casei tale, iată aici prețurile țevilor zincate care te vor ajuta în construirea locuinței dorite.

  • INAUGURAREA UNEI CASE

Termenul de “petrecere  de casă” vine din tradiția literală care a apărut înainte de electricitate. De fiecare dată când o persoană a construit sau a cumpărat o locuință nouă, oaspeții aduceau lemn de foc ca daruri pentru soba casei. Acest lucru nu numai că “boteza” casa, dar se spunea că împiedică spiritele rele.

  • CASĂ, DULCE CASĂ

Majoritatea proprietarilor au tendința de a rămâne în casele lor timp de șase ani înainte de a se muta definitiv într-o altă locuință. Majoritatea oamenilor doresc să-și construiască propria casă cu gândul de a rămane în acel loc. Pentru materiale de construcții la prețuri avantajoase, poți căuta țevi de la Nicometaltub, in magazinul lor online. Cei care au cumparat de aici declara ca au fost extrem de multumiti legat de raportul pret-calitate.

  • PRAGURILE

Atunci când paiele au fost folosite pentru a acoperi podele din ardezie și piatră, pentru a le menține reci, proprietarii de case au trebuit să găsească o cale de a păstra paiele în interior atunci când ușa din față a fost deschisă. Pentru a face acest lucru, au construit o podea de lemn în ușă pentru a “împrospăta” (sau separa) paiele de la exterior. Acest lucru a devenit cunoscut drept un prag.

Capital - Twitter
Capital - Google+   
Capital - LinkedIn

Alte comunicate s.c petz web consulting srl

s.c petz web consulting srl


Mai multe despre s.c petz web consulting srl


CITEŞTE ŞI