Editura Evenimentul si Capital

Generale

Securizarea locuinței: Cu ce se aleg infractorii prinși în flagrant

Autor: | | 242 Vizualizari

Ziua în amiaza mare și noaptea, momentele în care mulți dintre infractorii din ziua de astăzi se bazează pe faptul că pot să pătrundă în orice casă cât timp proprietarii sunt la serviciu, iar  copii la școală. Adevărul este că, odată ce furtul sau orice altă infracțiune a avut loc, niciun organ de poliție nu mai are cum să facă ceva, odată ce infractorul a reușit să părăsească locul jafului.

Singurele surse de ajutor pe care le poți avea în astfel de cazuri ar fi martorii oculari printre vecini sau trecători, dar din păcate nimic din ceea ce nu este o evidență palpabilă nu poate fi de ajutor în astfel de cazuri. Tocmai de aceea, mulțumită camerelor de supraveghere, poți să vezi exact: cine sunt, cum arată, ce intenționează și unde s-au dus infractorii curioși de bunurile tale.

Astfel, iată în continuare câteva cazuri recente în care camerele de supraveghere de exterior I CAN SEE au reușit să surprindă identitatea și faptele răufăcătorilor pentru a ajuta organele legii să ia măsuri cu privire la aceste fapte.

Taximetriștii infractori care au bătut un tânăr de 19 ani chiar după ziua lui de naștere

Puteți vedea mai sus cum camerele de supraveghere din zonă au reușit să surprindă întreaga catastrofă. Astfel, actul de brutalitate comis de către taximetriști a ajuns mediatizat pe absolut toate jurnalele de știri din țară, dar și la poliție.

Din fericire, indivizii au fost astfel identificați (vezi aici știrea integrală), iar prin intermediul organelor de poliție s-a hotărât și urmărirea judiciară și retragerea dreptului de a mai putea lucra în acest domeniu acestor indivizi.

Hoți în serie identificați de către polițiști după ce au activat sistemul de alarmă al casei

De data aceasta, o bandă de hoți brăileni cuprinși între 16 și 26 de ani sunt acum cercetați penal pentru furt după ce la ultima abatere nu au fost suficient de vigilenți cât să păcălească chiar și un sistem de alarmă. Hoții au încercat să pătrundă în mai multe locuințe, dintre care și un imobil nelocuit pe timpul nopții. Aceștia au s-au folosit de mijloace brutale de infiltrare, prin ruperea unui gard, forțarea ușilor de acces cât și spargerea geamurilor.

Din nou, în ciuda actelor repetare de furt calificat ale celor trei indivizi ne identificați până acum, organele IPJ Brăila au reușit să identifice și să supună sub cercetare penală de furt infractorii care au fost descoperiți datorită unui sistem de supraveghere a locuinței.

Hoți care au furat cutii cu bani pentru donație, sunt acum condamnați la închisoare

Nici hoții din Cugir n-au scăpat de sistemele de supraveghere. Doi bărbați din Cugir Județul Alba sunt acum datori cu 4,850 de lei proprietarilor magazinelor de unde aceștia au furat cutiile cu donații în valoare de 1.300 de lei, telefoane mobile și un laptop.

Timpul nopții le-a fost și de data aceasta părtaș infractorilor care nu doar că au furat bani caritabili, dar au distrus și căile de acces la imobilele în care au pătruns. Și de această dată, mulțumită evidențelor clar oferite de către tehnologiile de securizare, hoții au fost identificați și condamnați la închisoare.

 

În concluzie, astfel de dispozitive de supraveghere sunt indispensabile oricărei persoane fie fizică sau juridică, care este conștientă că deține bunuri expuse care pot fi furate de către astfel de indivizi. Mai mult decât atât, liniștea și siguranța publică este permisă de asemenea, deoarece dacă până acum infractorii scăpau datorită prezumpției de nevinovăție, acum prin intermediul evidențelor video clar, nimeni nu mai poate sfida proprietatea privată fără să fie pedepsit.

Capital - Twitter
Capital - Google+   
Capital - LinkedIn

Alte comunicate -

-


Mai multe despre -


CITEŞTE ŞI