Îți ridici o casă? Vezi 5 sfaturi de la meseriașii în construcții

Atunci când îți construiești o casă, ești asaltat din toate părțile de fel și fel de sfaturi, care, în loc să te ajute, te bulversează total, nemaiștiind cum e bine să procedezi. Cu toate că sfaturile sunt oferite cu cele mai bune intenții, nu toată lumea este expertă în construcții, și de aceea te sfătuim și noi să ții cont doar de recomandările venite din partea celor avizați.

Am aflat pentru tine cinci ponturi oferite de meseriași cu experiență în acest domeniu.  

1. Planul casei

Nu trebuie să pui nici măcar o cărămidă fără a ști exact cum vrei să arate casa, ce suprafață sa aibă, câte camere, etaje și ce dependințe vrei pe lângă ea. Orice construcție se începe pe baza unui plan bine realizat, care trebuie gândit în perspectivă, având în vedere că vorbim despre o investiție pe termen lung.

2. Structura de rezistență

Pentru a sta în picioare cât mai mulți ani, o casă are nevoie de o structură de rezistență solidă. Constructorii recomandă în acest sens armarea  cu plasă sudată de cea mai bună calitate a planșeelor, dar și a pereților și zidurilor de sprijin. Aceasta oferă o rezistență sporită pereților și planșeelor, indiferent dacă este vorba de suprafețe plane sau curbe.

3. Achiziția materialelor

Dacă vrei să nu cheltui foarte mult pe materiale, constructorii pe care i-am consultat spun că cel mai bine este să cumperi cât mai mult de la cât mai puțini furnizori. Ideal ar fi să găsești tot ceea ce ai nevoie la un singur furnizor, pentru că la o astfel de comandă, vei beneficia în mod sigur de un discount important. Trebuie să te gândești însă, dacă ai unde să păstrezi toate aceste materiale, mai ales cele care necesită condiții speciale de depozitare.

4. Păstrează bani pentru cheltuieli neprevăzute

După ce ai stabilit bugetul total al lucrării, este bine să adaugi o marjă de 20% din această sumă pentru cheltuieli neprevăzute. Acestea pot apărea oricând și e bine să te găsească pregătit, o altă recomandare fiind ca acest fond pentru situații neprevăzute să fie cash.

5. Nu te zgârci la materialele pentru acoperiș

Dacă pentru alte părți ale casei mai poți face rabat de la calitatea materialelor, pentru a mai scuti din cheltuieli, acest lucru nu trebuie să se întâmple în cazul acoperișului. Este suprafața cea mai expusă intemperiilor și arșiței, așa că trebuie să reziste cât mai mult, indiferent de condițiile meteo. Ca atare, este absolut necesar să fie construit din materiale de cea mai bună calitate, care te vor costa ceva mai mult.

Acestea ar fi, în mare, primele recomandări pe care ți le va face orice meseriaș la care vei apela pentru a-i cere sfatul și de care trebuie să ții seama de la bun început.