Editura Evenimentul si Capital

Lifestyle

Doar 3 din 10 antreprenori din Romania au succes! Iata care sunt motivele nereusitei profesionale!

Autor: | | 87 Vizualizari

In prezent, majoritatea persoanelor aleg sa fie propriul sef, sa isi puna bazele unei afaceri, crezand ca aceasta este cheia reusitei si a succesului profesional, financiar, dar si pe plan personal. Multi dintre acestia, esueaza insa, datorita unor factori pe care nu ii iau in calcul, dar care sunt extrem de importanti.

 

Descopera ce aspecte conduc la esecul multor antreprenori romani in zilele noastre!

 

 

  • Pregatirea profesionala deficitara

 

Sunt persoane care considera ca studiile in domeniu nu reprezinta un avantaj, prin urmare, indiferent de specializarea pe care o au, aleg sa faca demersurile necesare pentru a isi deschide o afacere. Intr-adevar, in domeniul business conteaza extrem de mult flerul si intuitia, insa si latura profesionala, pregatirea si competentele necesare reprezinta un punct central. Din acest motiv, inainte de a te gandi sa iti deschizi o afacere proprie, ar trebui sa urmezi niste cursuri de antreprenoriat pentru a invata cum sa manageriezi mai bine problemele si cum sa preiei fraiele unei afaceri.

 

  • Nu iau in calcul faptul ca au nevoie de consiliere de specialitate

 

Niciun om nu s-a nascut invatat si oricat de pasionat ar fi de un domeniu anume, oricat de multa experienta ar avea sau oricat de mult ar crede acesta ca poate face fata tuturor obstacolelor, ca poate lua cele mai bune decizii, la un moment dat tot va avea nevoie de consultanta in afaceri pentru a face fata cu succes provocarilor care ii apar in cale. Mai mult decat atat, este benefic ca un antreprenor sa beneficieze de consultanta in domeniul afacerilor, pentru a nu lua decizii care sa ii perturbe buna starea materiala.

 

  • Nu cunosc atat de bine aria in care isi doresc sa se dezvolte

 

Atunci cand doresti sa te dezvolti intr-un anumit domeniu, ar trebui sa te informezi inainte si sa te asiguri ca ai descoperit pana si cele mai ascunse laturi. Cheia in afaceri este sa cunosti cat mai bine domeniul de desfasurare, pentru a putea concura cu competitorii tai si pentru a avea o sansa in plus sa devii cel mai bun.

 

  • Nu se promoveaza suficient

 

Chiar daca inceputul este dificil, pana se realizeaza toate demersurile necesare deschiderii unei afaceri, la fel de important este sa te situezi pe o linie de plutire si sa ai o ascensiune, cel putin constanta. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, ar trebui sa gasesti metodele ideale de promovarea a afacerii tale. Mediul online ramane una dintre cele mai puternice strategii, asadar, nu te sfii sa apelezi la toate mijloacele si resursele pentru a te bucura, mai tarziu, de castig.

 

  • Nu au suficienta rabdare sau renunta la primul obstacol intalnit

 

La fel de bine, ar trebui sa fii constient ca daca afacerea ta a fost pusa pe picioare de putin timp, vei avea nevoie de rabdare si de investitii financiare considerabile, dar si energia necesara. Orice lucru bun sau bine facut necesita timp, iar acesta, desi este pretios, poate fi in favoarea ta si in domeniul afacerilor, indiferent de natura business-ului pe care vrei sa il dezvolti. De asemenea este important sa crezi in tine si sa nu renunti la primul obstacol pe care il vei intalni in cale, pentru ca in mod cert, astfel de evenimente neplacute se vor mai intampla si pe parcurs.

 

Acestea sunt, asadar, principalele motive pentru care antreprenorii din Romania nu au succes in afaceri. Daca iti doresti o ascensiune din punct de vedere profesional, ar trebui sa tii cont de toate aceste aspecte si sa nu le repeti.

Capital - Twitter
Capital - Google+   
Capital - LinkedIn

Alte comunicate s.c petz web consulting srl

s.c petz web consulting srl


Mai multe despre s.c petz web consulting srl


CITEŞTE ŞI