Editura Evenimentul si Capital

IT, Media, Marketing si PR

De ce sa alegi un soft erp in cloud?

Autor: | | 71 Vizualizari

Un sistem de tip ERP (Enterprise Resource Planning), este destinat managementului integrat al tuturor proceselor si operatiunilor dintr-o firma, totul cu ajutorul unei platforme usor de utilizat si de accesat. Odata ce ati decis sa schimbati vechiul Excel intr-o astfel de platforma situatia este mult mai usoara pentru toata lumea din compania respectiva. Cu toate acestea, daca acel soft ERP este pe un server local, deseori pot aparea probleme legate de conectivitate si de balance al resurselor acestuia.

Iata de ce specialistii recomanda mutarea acestui soft ERP in Cloud:

  1. Costurile initiale sunt mici. Daca firma dvs. este la inceput de drum in acest domeniu, atunci alegerea unui soft ERP in Cloud este cea mai simpla, mai rapida si mai putin costisitoare cale de a obtine toate beneficiile unui astfel de sistem. Furnizorul de soft ERP va pune la dispozitie toate resursele necesare, incepand cu softul propriu-zis, cu instalarea, gazduirea, implementarea, trainig-uri si chiar update-uri si mentenanta. Astfel firma nu trebuie sa achizitioneze separat un server propriu, sa plateasca specialisti pentru instalarea lui, a aplicatiei si pentru intretinerea ulterioara.

  2. Usor de accesat, de oriunde. Cei ce utilizeaza deja o platforma ERP sunt familiarizati cu avantajele sale, atunci cand sunt la birou. Atunci cand este nevoie insa ca softul sa fie accesat de la distanta, din teren sau de la punctele de lucru din teritoriu, atunci pot aparea diverse situatii in care serverul local sa nu poata fi accesat si astfel sa apara intarzieri sau dificultati in desfasurarea activitatii. Iata de ce migrarea la ERP in Cloud poate fi o solutie si pentru cei ce au deja un astfel de sistem implementat.

  3. Eficienta maxima. Toti angajatii vor putea sa isi desfasoare activitatea in mod normal, iar departamentul de IT – daca exista unul – se poate ocupa de problemele curente, lasand acest sistem ce poate fi mare consumator de timp si resurse, in sarcina unor specialisti care fac asta zi de zi si cunosc toate detaliile de instalare si implementare.

  4. Backup si recuperare date. Datele companiei sunt extrem de importante, de aceea majoritatea softurilor si serviciilor ERP sunt prevazute sau insotite de un sistem de backup al datelor. Acesta poate fi unul automat, inclus in interfata utilizatorului, sau poate fi disponibil la cerere – atunci cand apare o situatie, dar inclus in pachetul de baza oferit catre companie.

Migrarea softului ERP in Cloud este o solutie de viitor, externalizarea acestor servicii fiind un avantaj pentru companiile ce nu activeaza in acest domeniu.

Capital - Twitter
Capital - Google+   
Capital - LinkedIn

Alte comunicate SC Adcentric Consulting SRL

SC Adcentric Consulting SRL


Mai multe despre SC Adcentric Consulting SRL


CITEŞTE ŞI