Editura Evenimentul si Capital

Lifestyle

Cum se pregateste narghileaua pentru utilizare

Autor: | | 39 Vizualizari

Narghileaua este numita in anumite culturi shisha si este un instrument popular care functioneaza cu apa si carbuni, provenit din Orientul Mijlociu si din lumea musulmana. Nu este nevoie sa fie cunoscuta istoria sa pentru a o utiliza, insa este necesar sa fie cunoscuti pasii.

Cum functioneaza o narghilea

Prima si cea mai importanta etapa este pregatirea. Pentru o pregatire corect este necesar sa fie inteles modul in care functioneaza o narghilea.

  • Vasul este situat in partea de sus a conductei de apa si contine tutunul si carbunii;
  • Aerul care trece prin narghilea incalzeste carbunele, care arde tutunul si fumul degajat ajunge in conducta principala;
  • Fumul paraseste acest furtun la capatul sau si intra in sticla;
  • De aici fumul trece prin apa si aer pentru a deveni mai rece si mai difuz;
  • Ulterior fumul trece din nou prin teava si prin plamani.

Cum se curata narghileaua

Curatarea vasului inainte de utilizare sau dupa utilizare impiedica amestecarea aromelor parazitare cu fumul. Toate articolele trebuie spalate bine cu apa si sapun, cu exceptia tevilor. Cele mai multe tevi risca sa rugineasca sau sa se deterioreze daca intra in contact cu apa. Articolele din sticla sau ceramica pot fi curatate cu apa rece sau calda. Nu se recomanda utilizarea apei foarte fierbinti, deoarece paharul se poate sparge. Exista si accesorii speciale pentru intetinere si curatare si acestea pot fi cumparate din magazinele de narghilele de profil.

Adaugarea apei in narghilea

Apa se va turna privind prin pahar, pentru ca trebuie sa se opreasca in locul in care intra teava. Pentru asta este nevoie sa fie trasata o linie de ghidaj sau sa fie pus un semn. Ulterior apa poate fi turnata pana la semn si acesta poate si indepartat. Varful tevii nu trebuie sa fie scufundat in apa mai mult de 3 cm. Daca este prea multa apa, aceasta poate ajunge in tevi si le poate strica. Trebuie sa ramana un spatiu cu aer in vasul pentru apa.

Cum se asambleaza narghileaaua

Pentru asamblare este necesar sa fie montate conductele in orificiile laterale. Fiecare conexiune are o garnitura din cauciuc sau din silicon pentru a asigura utilizatorul ca sunt stranse si nimic nu va trece prin ele. Se verifica si conexiunea intre vas si partea superioara a conductei inainte de a a incepe utilizarea.

Verificarea trecerii aerului

Pentru a verifica daca aerul trece prin narghilea este necesar sa se inhaleze aerul prin una dintre tevi. Daca se simte putin inseamna ca exista o scurgere undeva. Se recomanda verificarea tuturor conexiunilor din nou.  In cazul in care una dintre tevi lasa aerul sa treaca aceasta trebuie detectata si stransa foarte bine din nou. Apoi se va relua verificarea.

Pentru ca o narghilea sa reziste cat mai mult timp in bune conditii se recomanda ca ea sa fie de calitate. Din fericire exista oferte la produsele de calitate premium, cum sunt cele de pe narghilea-egipteana.ro, unde preturile sunt avantajoase pentru produse rezistente, lucrate cu atentie si din materiale de buna calitate.

Capital - Twitter
Capital - Google+   
Capital - LinkedIn

Alte comunicate S.C. Complete Web Solutions S.R.

S.C. Complete Web Solutions S.R.


Mai multe despre S.C. Complete Web Solutions S.R.


CITEŞTE ŞI