Editura Evenimentul si Capital

Evenimente

Copii cu Viitor – activități, voluntariat, donații pentru copiii din centre de plasament din Constanța

Autor: | | 242 Vizualizari

Comunitatea din județul Constanța și nu numai este invitată să se implice în programul Copii cu Viitor. Prin donații online, parteneri privați și instituționali și prin voluntariat, copiii vulnerabili pot avea parte de șanse considerabil mai mari pentru un viitor frumos.

Copii cu Viitor este cel mai amplu program din Constanța dedicat copiilor din centre de plasament și altor copii vulnerabili. Această inițiativă este lansată de Asociația Club de Bine alături de DGASPC Constanța.

“Programul Copii cu Viitor și Asociația Club de Bine vor însemna onestitate și transparență maxime în ceea ce privește utilizarea resurselor. Evităm cheltuielile logistice, ne bazăm pe voluntariat și parteneri, astfel încât să oferim copiilor maximul posibil din energia pe care o acumulăm prin implicarea comunității“, explică Răzvan Iancu, Președinte al Asociației Club de Bine și Coordonator al Copii cu Viitor – voluntar în ambele demersuri.

Programul Copii cu Viitor va derula acțiuni caritabile și va stimula implicarea societății inclusiv prin voluntariat. Oricine dorește are acum posibilitatea să ofere timp, bani și alte resurse pentru ca acești copii vulnerabili să simtă mai puțin lipsa familiei.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a implicat deschis în acest program, fără a aloca în mod direct resurse financiare, ci stimulând propriul sistem să funcționeze mai performant și să realizeze o mai puternică legătură cu comunitatea locală. “Cu o mână de ajutor fermă din partea comunității, suntem mai optimiști decât oricând în demersul nostru de a oferi cât mai multe beneficii copiilor și tinerilor din centrele rezidențiale ale DGASPC Constanța. Pe lângă resursele guvernamentale, copiii din centrele de plasament au nevoie de resurse non-guvernamentale și aici mă refer la idei inovatoare, acțiuni concrete, voluntari, persoane și companii care se implică pentru a oferi cât mai multe beneficii. Împreună putem să fim mai eficienți, modernizăm activitățile copiilor din centrele de plasament în spiritul vremurilor actuale, creștem performanța resurselor existente, inovăm mecanismele interne și le oferim copiilor și tinerilor mai multe șanse de a reuși în viață. Le aducem tuturor mai multe zâmbete și de aici pornește totul!”, declară Petre Dinică, Director General al DGASPC Constanța.

Toți cei dornici de implicare pot vizita pagina www.Facebook.com/CopiicuViitor pentru a fi la curent cu toate noutățile. Copii cu Viitor are nevoie de voluntari, de donații (www.copiicuviitor.ro), dar și de orice companii sau persoane fizice care pot oferi acces la activități pentru copiii din centre de plasament și nu numai. Programul își dorește să realizeze un management mai bun al resurselor direcționate spre copii, pe tot timpul anului, cu accent pe elementele care contează în mod real pentru dezvoltarea corectă a acestora.

Capital - Twitter
Capital - Google+   
Capital - LinkedIn

Alte comunicate Tipzor Media SRL

Tipzor Media SRL

Tipzor Media - agentie specializata SEO
Mai multe despre Tipzor Media SRL


CITEŞTE ŞI