Cele mai frecvente 5 greșeli pe care le faci atunci când angajezi un electrician – Cum să fii sigur că îl alegi pe cel mai bun?

Fiecare casă, birou sau orice alt spațiu interior sau exterior va avea nevoie mai devreme sau mai târziu de serviciile unui electrician.  Nu este greu să găsești un electrician. Dificultatea apare atunci când ai nevoie de un expert care să fie capabil să te ajute în aproape toate problemele ce au nevoie de reparații. Îți va fi mai ușor însă dacă vei fi conștient de greșelile pe care nu trebuie să le faci, nici tu nici tehnicianul pe care îl vei angaja. Iată o listă cu cele mai frecvente 5 greșeli pe care să le eviți atunci când angajezi un electrician.

5 greșeli pe care clienții le fac când angajează un electrician:

1. Nu întrebi despre disponibilitatea în caz de urgență

O greșeală des întâlnită la angajarea unui electrician este aceea că clientul nu întreabă dacă electricianul este disponibil în caz de urgență sau dacă poate fi sunat la orice oră, ori dacă va răspunde cu promptitudine. Probleme legate de circuite electrice, cabluri și instalații pot să apară în orice moment și este foarte probabil să ai nevoie ca acestea să fie rapid reparate sau verificate. În asemenea situații ai nevoie de un electrician non stop. O persoană care să fie la un apel distanță. Asigură-te că verifici mereu asta înainte de a angaja un electrician.

2. Nu ceri o estimare de preț

Una din cele mai frecvente greșeli făcute de oameni atunci când angajează un electrician este aceea că nu cer o estimare de preț. Dacă nu ai cerut și nu ți s-au oferit informații despre o sumă aproximativă pentru valoarea muncii sale, atunci electricianului îi va fi ușor să te taxeze mult mai mult decât ar fi necesar în realitate. În această situație nu vei avea altă opțiune decât aceea ce a-l plăti respectiva sumă. Așadar, este o idee bună să te interesezi de prețuri precum și despre metoda de plată înainte ca electricianul să își înceapă treaba.

Tot mai mulți electricieni au un site de prezentare online. Ai putea chiar să apelezi la o firmă care să îți trimită un electrician calificat. Astfel poți fi mai sigur în privința prețurilor deoarece le poți verifica direct la firmă. De exemplu, vezi prețurile pe Electrician365 online chiar acum.

3. Nu cauți suficiente recomandări legate de electrician


Este foarte important să aduni cât mai multe păreri posibil cu privire la electricianul pe care intenționezi să îl angajezi și abia apoi să bateți palma. Poți obține aceste păreri de la aceia care au lucrat în trecut cu această persoană, sau poți găsi testimoniale online pe site-ul de prezentare al electricianului. Evită să angajezi pe cineva pe care nu îl poți verifica sau care nu are recomandări bune.

4. Nu verifici detaliile legate de calificare și experiență


O altă greșeală pe care oamenii o fac când angajează un electrician este aceea de a nu verifica calificarea sau experiența respectivului. Ar trebui să poți întreba fără a te simți stânjenit de cursurile de calificare, perfecționare și de experiență. Sub nicio formă nu ar trebui să angajezi un electrician dacă nu poate, refuză sau începe să vorbească cu aroganță în momentul în care i-ai cerut aceste informații.

5. Nu angaja pe cineva care nu are instrumentele necesare

Orice electrician trebuie să aibă propria trusă de scule completă și echipamentul necesar pentru a efectua instalații și reparații. Dacă ai angajat pe cineva care te roagă pe tine să îi faci rost de echipamentul necesar, poți trage concluzia că ai făcut o greșeală. Așadar, înainte de a angaja pe cineva, întreabă dacă va aduce sau nu propriile scule. Dacă spune că nu sau refuză să îți răspundă, este cazul să cauți în altă parte.