Penitenciarul Timișoara, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, a organizat joi, la sediul unității de pe strada Popa Șapcă nr. 7 Bursa locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate. În prima parte a evenimentului a fost organizată o masă rotundă la care au participat reprezentanții Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, ai Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiș, precum şi angajatori.

În cadrul bursei propriu-zise s-au prezentat 10 companii, iar peste 50 de persoane private de libertate, care vor părăsi penitenciarul în curând, au discutat cu reprezentanții firmelor și au avut posibilitatea de a depune CV-uri. Persoanele private de libertate au aflat mai multe despre oportunităţile de care pot beneficia după liberarea din penitenciar, astfel încât să se poată reintegra social, dar şi familial, primul pas fiind întotdeauna găsirea unui loc de muncă. Mulți dintre ei deja lucrează pentru diverse firme, în baza partneriatelor existente între agenții economici și penitenciar.

Între companiile interesate de forță de muncă proaspătă, se număr și societatea de salubritate Retim Ecologic Service, care, până anul trecut s-a ocupat integral de curățenia Timișoarei. O altă companie care ține de municipalitate a fost cea de termoficare a orașului, Colterm SA,  care a prezentat o ofertă bogată de posturi: de la construcții la instalații (eelctrice) și până la muncitori necalificați. Salariile încep de la minimum pe economie și cresc în funcție de poziția ocupată. (Sursa foto: Pressalert.ro)