Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV EvZ. COMOARA TEMPLIERILOR, pierdută de 700 ani, din nou în DISPUTĂ. A fost ales NOUL Mare Maestru al Cavalerilor Templieri

19-01/willery-ermanos-465x390
Autor: | | 33 Comentarii | 18268 Vizualizari

Delegații marilor priorate din 38 de țări l-au ales pe cel de-al 52-lea Mare Maestru al Ordinului Cavalerilor Templieri. Cel votat în unanimitate de delegați este Gerard Willery, Mare Prior al Franței.

Deși evenimentul s-a produs acum mai bine de o lună, el a nu a ajuns până acum în presă, deși organizația Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim este recunoscută inclusiv de ONU.

Evenimentul este considerat important în viața organizației templierilor, care se consideră urmașa de drept a Ordinului care a făcut istorie acum peste 700 de ani, fiind pentru prima oară după 200 de ani când Marele Maestru este ales prin vot direct, până acum această demnitate fiind moștenită sau încredințată de fiecare Mare Maestru, când simțea că îi vine sfârșitul.

Alegerea lui Willery, Cavaler Mare Cruce, a survenit după decesul fostului Mare Maestru, în luna mai a anului trecut.

Este vorba de Dom Fernando Campello Pinto Pereira de Sousa Fontes, Marele Maestru al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim, membrii săi fiind cunoscuți în lumea întreagă drept Cavalerii Templieri.

Prințul Regent Fontes a condus Ordinul timp de 58 de ani, adică din 1960, când a moștenit sabia de la tatăl său, reușind în această perioadă să trezească tradiții datând de 900 de ani (de altfel Ordinul consideră că suntem în anul 901 After Templars, adică numărătoarea a început în 1118, când primii 9 cavaleri au ocupat Ierusalimul!) dar și să îl angreneze în activități de caritate și misionarism moderne.

Recunoscut de Napoleon Bonaparte în 1804 drept continuator al Ordinului Cavalerilor Templieri, convins, după ce a citit documentul „Cartea Transmiterii”, OSMTH este acceptat de Națiunile Unite abia în 2001 ca organizație non-guvernamentală, iar din 2014 este consultant oficial.

Despre această ”Cartă a Transmiterii” și despre rolul jucat de tatăl Marelui Maestru Fernando de Sousa Fontes vorbește și scriitorul Michel Riche Villmont:

”În anul 1804, doctorul Bernard Fabre Palaprat a înfiinţat Ordinul Templului şi a susţinut că organizaţia lui este continuatoarea Ordinului Cavalerilor Templieri. El a spus că a primit un înscris, de la un anume Ledru, înscris ce cuprindea o listă cu 22 mari maeştri templieri, urmaşi ai Marelui Maestru de Molay .

Povestea templierilor începea în anul 1314, când Jacques de Molay, aflat în închisoare, i-ar fi transmis verbal, lui Jean Marc Larmenius, prior de Cipru, porunca de a se alege un alt mare maestru. Alegerea urma să fie făcută după moartea lui De Molay şi astfel ordinul să-şi continue existenţa.

Zece ani mai târziu, acest testament a fost redactat în latină, primind denumirea de Carta Larmenius, sau Carta Transmissionis . Lista marilor maeştri succesori era scrisă codificat, în limba latină. Ea începea cu numele lui Thomas Theobaldus Alexandrinus (1324) şi se termina cu numele lui Bernard Fabre Palaprat (1804), ultimul mare maestru.

Nicu Maharu A MURIT! S-a STINS in această noapte... Cu ce boala se lupta de peste un an! Familia, in SOC

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI