"USR, alături de PMP şi deputaţi neafiliaţi, a depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor o cerere de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la subminarea intereselor economice şi strategice ale României prin adoptarea OUG 114/2018. USR consideră că se impune o anchetă parlamentară ţinând cont de caracterul excepţional şi de impactul economico-social al măsurilor reglementare de OUG nr. 114/2018, de pericolul iminent al distorsionării pieţei de electricitate şi de gaze naturale, fapt evidenţiat şi de notificarea pe care Comisia Europeană a adresat-o Guvernului României în data de 7 martie 2019. Considerăm că OUG 114 poate avea consecinţe nefaste asupra securităţii energetice a ţării", a susţinut Prună, potrivit agerpres.ro

Cristina Prună a susţinut, de asemenea, că preţurile la gaze sunt plafonate la producător, iar acest mecanism a blocat cea mai mare investiţie în producţia de gaze naturale din Marea Neagră şi a atras declanşarea procedurii de infringement de către Comisia Europeană.
 

"În plus, prin ordinul ANRE de săptămâna trecută, vedem că Ioan Niculae este cel care beneficiază de pe urma acestei plafonări la gaze la 68 de lei MWh, 25% din producţia internă mergând către combinatele domnului Ioan Niculae. Credem că a fost o ordonanţă dată cu dedicaţie, care nu a ţinut cont de niciun fel de practici concurenţiale, nu s-a dat în interesul consumatorilor, doar în interesul unor oameni foarte apropiaţi de PSD şi ALDE", a mai spus ea.

Întrebată de ce PNL nu a semnat solicitarea de înfiinţare a acestei comisii de anchetă, Prună a spus că aceasta a fost alegerea liberalilor. 

 

Te-ar putea interesa și: