Evenimentul Zilei > Politica > Comisia de anchetă a activității SPP ajunge la CCR
Comisia de anchetă a activității SPP ajunge la CCR

Comisia de anchetă a activității SPP ajunge la CCR

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a aprobat, ieri, înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru „verificarea activităţilor directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare”.

Opoziție 

USR și PNL au anunțat că vor ataca Hotărârea Parlamentului la Curtea Constituțională. „Noi considerăm că această Comisie de anchetă este ridicolă, inutilă, se suprapune aproape perfect pe toate prevederile comisiilor care există deja în Parlament, deci nu era nevoie de încă una şi motivul pentru care ea se înfiinţează este tocmai ca să distragă atenţia de la subiectele adevărate care îi interesează pe români”, a explicat liderul deputaților USR, Claudiu Năsui.

Acuzații

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut ieri noi acuzații la adresa directorului SPP. El a spus că parlamentari din opoziție ar fi primit „texte” și „mesaje” de susținere a lui Pahonțu.

„Eu am văzut nişte texte bine distribuite cred că de către domnul Pahonţu la diverşi parlamentari care s-au achitat de obligaţii. Problema e că atât de mulţi se înghesuiau, încât nu mai ştiau care să iasă primii şi i-am rugat să se ordoneze. Unul pierduse mesajul, mă rog. Deci am văzut o dorinţă foarte mare ca nu cumva cineva să pună întrebări despre acel serviciu care este deasupra Constituţiei, deasupra Parlamentului”, a spus liderul social-democrat.

Componență

Membrii comisiei de anchetă vor fi senatorii Ionel Daniel Butunoi şi Marian Pavel şi deputaţii Marius Mărgărit, Eugen Neaţă, Alexandru Bălănescu, Laura Moagher şi Liviu Pleşoianu din partea PSD, deputaţii Victor Paul Dobre, Nicolae Neagu şi senatorul Daniel Fenechiu din partea PNL, din partea USR – deputatul Bogdan Rodeanu, UDMR l-a desemnat pe deputatul Apjok Norbert, ALDE – pe deputatul Ică Florică Calotă, iar PMP – pe Adrian Todoran. Grupul minorităţilor naţionale nu a făcut nicio propunere.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: