Evenimentul Zilei > Actualitate > Comisarul Frattini da lectii de italiana
Comisarul Frattini da lectii de italiana

Comisarul Frattini da lectii de italiana

Comisarul italian Franco Frattini a lansat critici fara precedent impotriva Comisiei Europene pentru ca nu a tradus in italiana un document privind cea de-a 50-a aniversare a Tratatului de la Roma, scrie EUObserver.

Comisarul italian a amintit ca Tratatul de la Roma a fost semnat in Italia si ca vorbitorii de italiana formeaza una dintre cele mai mari comunitati din organizatia de 27 de membri. Criticile comisarului pentru justitie au fost asumate de un purtator de cuvant al institutiei, care a numit incidentul „o neintelegere” si a precizat ca responsabilitatea pentru site revine directoratului pentru Relatii Externe.

Incidentul nu este primul de acest gen, intr-o Uniune in care statele membre, printre care Franta si Germania, incearca sa-si promoveze propria limba ca mijloc de sporire a influentei in spatiul comunitar. Intr-o conferinta de presa la Bucuresti, comisarul european pentru multilingvism Leonard Orban a subliniat ieri ca intentia sa este de a aseza toate cele 23 de limbi oficiale ale UE pe picior de egalitate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: