Evenimentul Zilei > Social > Descinderi în comuna Sintești, din cauza poluării provocate de arderea deșeurilor. Care au fost urmările
Descinderi în comuna Sintești, din cauza poluării provocate de arderea deșeurilor. Care au fost urmările

Descinderi în comuna Sintești, din cauza poluării provocate de arderea deșeurilor. Care au fost urmările

Comisarii de la Garda de Mediu au avut o acțiune, sâmbătă, în comuna Sintești, pentru a sancționa arderile ilegale de deșeuri, care provoacă poluare.

Două persoane au fost reţinute, sâmbătă, și au fost duse la audieri, în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov. A fost vorba despre o descindere a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, cu sprijinul Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU, care a vizat arderile ilegale de deşeuri de lângă Capitală, potrivit unei postări publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Anunțul făcut de reprezentanții Ministerului Mediului după descinderea de la Sintești

„În această seară (sâmbătă seara – n. r.), două persoane au fost reţinute pentru audieri în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, cu sprijinul Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU, care a vizat arderile ilegale de deşeuri de lângă Capitală. În cadrul intervenţiei, comisarii de mediu au fost atacaţi cu furci şi alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deşeuri, însă intervenţia promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptaşii fiind imediat imobilizaţi şi reţinuţi”, notează reprezentanţii ministerului.

Conform sursei citate, atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanenţă ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptaşii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate şi alte tipuri de deşeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenţia a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor.

„Vom continua aceste acţiuni seară de seară, weekend de weekend, până se va înţelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră”

„Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemenţă, iar persoanele reţinute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acţiuni seară de seară, weekend de weekend, până se va înţelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră.

Îi felicit pe toţi participanţii de la acţiunea de astăzi şi le mulţumesc pentru riscurile pe care şi le asumă zi de zi, în lupta cu mafia arderilor ilegale”, a declarat ministrul de resort, Tanczos Barna

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.