Columbeanu crede ca a inventat cimentul perfect

Irinel Columbeanu este dincolo de aparitiile sale mondene un om de afaceri.

Un om care vorbeste cu usurinta despre bani, dar care spune ca se ajunge greu la Rolls-Royce. In vila sa de la Izvorani, Irinel Columbeanu este inconjurat de tablouri enorme ale lui Sabin Balasa si priveste lacul linistit.

Vorbeste natural despre masina Bentley cu 670 cai-putere, cu o siguranta pe care i-o dau milioanele de euro, mai exact 60 cat ii atribuie topul „Capital”.

Are o casa  care se intinde pe cateva hectare. Conduce una dintre cele mai scumpe masini din lume - Rolls-Royce Phantom VII, cu interior din lemn de cires, piele Connoly si Casmir.

Dar mintea ii fuge tot la bani. „De la inceput am fost pentru principiul sa pornesc o afacere care sa mearga singura pentru ca altfel deveneam sclavul ei”, spune cel care a avut pana de curand investitii in telecomunicatii.

„In exclusivitate va anunt ca voi intra pe piata constructiilor si cred ca voi revolutiona acest domeniu”, spune Irinel Columbeanu, care prezinta inventia sa - columbeanit, un altfel de ciment. „Acum un an am facut la Targu Carbunesti o fabrica ce va produce acest nou produs pe care l-am denumit dupa mine, columbeanit”, spune milionarul.

„Practic este vorba despre un altfel de ciment”, spune Irinel, care ne explica  faptul ca acest produs va revolutiona domeniul constructiilor. „Se intareste rapid, iar timpul de uscare se poate regla”, spune mandru Columbeanu.

Inventia lui Irinel

Columbeanit are multe calitati: poate fi turnat la temperaturi de -30 de grade Celsius, se poate amesteca  si cu apa sarata, este termoizolant, intr-un cuvant, cimentul perfect.

„Se intareste rapid, deci timpul de constructie va fi mai scurt, poate fi turnat la temperaturi mici, asa incat se va putea lucra si iarna. Poate fi amestecat cu polistiren, deci devine termoizolant, nu mai trebuie sa termoizolezi cu cinci straturi. Ganditi-va cate oportunitati”, spune Irinel care isi va lansa oficial produsul chiar maine, intr-o conferinta de presa speciala.

„O sa construim de fata cu toata lumea un turn inalt de cinci metri si greu de opt tone, iar timpul de constructie va fi de 3 ore si 36 de minute”, spune Irinel, caruia i-a incoltit aceasta idee in urma cu un an de zile, iar acum l-a acaparat cu totul.

„Columbeanit e un fel de gips dar nu pot sa va spun mai mult pentru ca este secret cum il fabricam”, spune Irinel foarte mandru de inventia sa, care ii deschide oportunitati uriase.

„Puteam sa fac lansarea asta oriunde in lume, dar am vrut sa o fac in Romania. De ce sa nu ne mandrim si noi cu o astfel de descoperire?”, spune cel care e sigur ca va avea succes, si inca unul mare, si se pregateste sa ofere inventia sub franciza la cel mult zece persoane carora le va asigura si exclusivitate.

CARTE DE VIZITA

A lucrat la Institutul de Nutritie > Adrian-Irinel Columbeanu s-a nascut pe 27 mai 1957, la Ploiesti.

> „Tatal meu Ion Columbeanu a absolvit in 1956 Facultatea de Masini si Utilaje Petroliere din cadrul Institutului de Petrol si Gaze din Ploiesti. A ajuns inginer-sef la Brazi, la rafinarie, apoi  specialist pe investitii guvernamentale si a fost detasat in Bucuresti. A lucrat ca expert in cadrul a 11 guvernari succesive in perioada 1957-1997. Mama a fost contabil, deci o familie absolut obisnuita, care a locuit initial in doua camere”.

> Irinel a avut nota 10 la Bacalaureat si a absolvit Facultatea de Electronica.

> A lucrat ca ghid ONT inca din timpul liceului, iar dupa terminarea facultatii a lucrat pana la Revolutie la Institutul de Biologie si Nutritie Animala Balotesti.

> Pe 22 iulie 2006 s-a casatorit cu fotomodelul Monica Gabor, iar multi au considerat ceremonia de la Snagov drept „nunta secolului”.

Irinel spune ca a intrat in afaceri cu 1.780 de dolari pe care ii avea in garsoniera sa si pe care ii stransese din „afacerile” facute in comunism.

Tatal lui Irinel Columbeanu, Ion, a fost secretar general al guvernului in vremea lui Gheorghiu-Dej, pana in 1997,  cand l-a inlocuit Hrebenciuc, iar multa lume i-a atribuit succesul in afaceri al miliardarului.

„Am auzit de atatea ori ca tatal meu mi-a lasat nu stiu ce avere”, declara Irinel, care spune ca, in 1990, a luat-o de la zero.

„Eu de mic am facut afaceri, mi-a stat capul numai la cum sa fac bani. Am fost ghid ONT, am adus telefoane din Grecia, am investit in telecomunicatii. Toti se uita ca am nu stiu ce masina, dar nu stiu cat de greu este sa reusesti. Iar daca vorbesc despre bani, despre idei de afaceri la emisiunea pe care o are Monica la B1 TV ma amendeaza CNA-ul ca imi fac reclama. Si, uite asa, ramane lumea mirata, de unde are dom’le Irinel banii”, spune miliardarul, care este destul de suparat ca lumea il vede mai mult ca o persoana mondena si nu ca om de afaceri.

Irinel Columbeanu este pur si simplu absorbit de inventia sa, care crede ca va fi un succes. „Stiu ca poate o sa deranjez piata producatorilor de ciment, dar nu-mi fac probleme pentru ca si ei pot sa se foloseasca de aceasta inventie”, spune Columbeanu, care recunoaste ca nu s-a gandit la cat va castiga, pentru ca oportunitatile sunt uriase. „Columbeanit poate fi folosit si la autostrazi, deci va dati seama cat de repede se poate rezolva problema infrastructurii?”, spune Irinel.

INVENTIE

„Cred ca voi revolutiona piata constructiilor” iDe cand a intrat in lumea constructiilor datorita inventiei sale, cimentul-minune columbeanit, Irinel vorbeste ca un inginer constructor, este fascinat de acest domeniu.

„Vreau sa va spun ca vom face lucrari fara cofraje, iar daca spuneti asta unui inginer constructor o sa spuna ca nu se poate. Ei bine, cu acest columbeanit se poate pentru ca turnam de-o parte si de alta a unui folii din plastic, iar columbeanitul se intareste uimitor de repede. Am turnat si ziduri de 50 de centimetri fara cofraj, spune Irinel, care a descoperit acest lucru printr-o intamplare.

„Am cumparat o casa langa fabrica din Carbunesti, iar tiganii i-au furat geamurile si au pus o folie. Cand s-au dus muncitorii sa termoizoleze cu columbeanit au dat din greseala cu pompele si peste folie si s-a intarit rapid. Asa m-am prins”, spun Irinel.

GEAMANTAN

„Mi-am protejat inventia” Afacerea cu noul ciment l-a costat pe Irinel circa noua milioane de euro, o parte din acestia primindu-i credit de la o banca greceasca.

„Puteam s-o fac si cu banii jos, dar am vrut sa verific afacerea, ideea in sine”, spune Irinel, care si-a protejat inventia tocmai pentru a preveni un furt intelectual.

„In acest geamantan am toate aprobarile, toate actele pentru ca am protejat-o la nivel mondial”, spune Irinel care pazeste geamantanul ca pe ochii din cap.

CORABIE

Cadou de la Monica Irinel a primit de la sotia lui, Monica, o corabie pe care o tine la loc de cinste in sufrageria enorma a vilei sale din Izvorani. „E normal sa tin la ea pentru ca mi-a facut-o cadou Monica, spune Irinel, care este si un pic emotionat pentru ca se aproprie botezul fetitei, Irina, care a facut deja furori in lumea mondena pentru ca va fi botezata in slip. „Pe ea scrie Iri, este personalizata, asa ca e firesc sa tin la acest obiect”, spune Columbeanu.

BRICHETA SI STILOUL

„Imi place de Napoleon” Irinel Columbeanu este fumator, dar nu unul inrait. Totusi pufaie, iar unul din obiectele sale preferate este o bricheta. „Am cumparat-o impreuna cu acest stilou si pentru ca sunt frumoase, dar si pentru ca sunt personalizate cu Napoleon. Eu il admir mult pe Napoleon poate si pentru ca a fost scund ca mine. Dar a avut o indrazneala teribila, din nimic a ajuns imparat si a mai batut si toata Europa”, spune Columbeanu.

SFATUL LUI COLUMBEANU

Fiti echilibrati! „A reusi sa pastrezi un echilibru intre obligatii si libertate - aceasta este definitia succesului.”

FATA NEVAZUTA

A jucat polo si baschet > Lui Irinel ii place foarte mult sa inoate si a practicat polo. „Am jucat fotbal, dar si baschet, desi nu sunt asa inalt. La polo am fost legitimat la Clubul Scolar nr. 2, la Tineretului, unde mergeam foarte des”, spune Columbeanu.

> Cand era tanar, Irinel era fascinat de jeansi. „Daca aveai blugi originali erai cel mai tare din cartier”, spune Columbeanu, care, desi a copilarit langa Arcul de Triumf, nu a avut prietenii cu copii de nomenclaturisti.

> Prima masina a lui Irinel Columbeanu a fost un Trabant albastru, iar urmatoarea un Oltcit. „Eram asa de mandru ca am masina incat nici nu mai conta ca abia statea tabla pe ea”, spune miliardarul care are azi cele mai scumpe masini din lume.

AFACERI

A investit in terenuri si comunicatii mobile Cea mai mare afacere a lui Irinel Columbeanu a fost cea cu telefoanele mobile. In prezent, el a renuntat la aproape toate afacerile pentru a se dedica noii sale inventii.

„Am firma mea  - Construct material Columbeanu -,  unde sunt actionar majoritar si care se ocupa cu producerea acestui ciment revolutionar. Am vandut toate actiunile pe care le aveam la Alcatel. Am cumparat pamant aici, in Izvorani, si mai am niste spatii pe care le inchiriez in Piata Victoriei, intr-un bloc. Astea sunt toate afacerile mele pentru ca vreau sa ma canalizez numai pe fabrica  unde se va produce noul ciment”, spune Irinel.