Colectiv. UN DETALIU INCREDIBIL rescrie tot ce se ştia până în prezent. ANGAJAŢII ISU AU SPUS CĂ...
Editura Evenimentul si Capital

Colectiv. UN DETALIU INCREDIBIL rescrie tot ce se ştia până în prezent. ANGAJAŢII ISU AU SPUS CĂ...

Autor: | | 3 Comentarii | 15532 Vizualizari

Costin Mincu, unul dintre patronii Clubului Colectiv, a declarat luni seară, la capătul a 11 ore de ședință, că nu aveau toate avizele de la pompieri, însă angajații ISU le-au spus că „e nevoie să aibă mai multe acte de funcționare, dar că clubul arată bine față de alte cluburi”, iar polițiștii le-au spus că atunci când au mai mult de 500 de participanți la concert să anunțe Secția 14, pentru a trimite un echipaj - „Ceea ce s-a și întâmplat”, spune unul dintre administratorii Clubului Colectiv, audiat luni la Tribunalul București. Pe de altă parte, instanța a respins, tot luni, introducerea Statului ca garant al plății daunelor pentru victimele dezastrului din Colectiv.

„În cursul anului 2014, firma noastră a fost verificată de ofițeri din cadrul ISU care au dispus o reparație a unei siguranțe electrice. Ceea ce noi am realizat. Cu această ocazie, lucrătorii ne-au întrebat dacă avem documentele necesare de funcționare de la ISU. Am răspuns că nu le avem, aceștia spunându-ne că e necesar să avem mai multe acte, respectiv plan de evacuare, o serie de documente numite decizii, instructajul angajaților, precizând că dânșii pot efectua documentele, întrucât lucrează la Departamentul prevenție și autorizări din cadrul ISU.

În legătură cu controlul Secției 14, cunoșteau că desfășurăm activități cu public numeros. Acel lucrător ne-a spus că de fiecare dată când vom avea un eveniment cu mai mult de 500 de persoane să îl anunțăm, pentru a trimite un echipaj de poliție. Lucru care s-a întâmplat”, a spus Mincu.

Redăm pasajele relevante din ampla declarație a lui Costin Mincu:

„Eu am participat la primele două controale ISU când ne-au spus că spațiul arăta bine. Precizez că amenajările erau la final. Unul dintre lucrători, respectiv inculpata Radu Antonina sau inculpatul Matei George Petrică, nu știu care dintre ei, ne-a spus că clubul arată bine în comparație cu alte cluburi. Că spațiul nostru nu este la subsol, nu e la etaj, are o înălțime mare (aproximativ 6 metri).

Cred că la momentul în care cei doi inculpați menționați au spus că spațiul arătă bine, spuneau aceste lucruri din convingere, o convingere profesională. Nu cred că la momentul respectiv ar fi putut să știe cât de periculos a fost, de exemplu, buretele.

Niciodată nu am condiționat subînchirierea spațiului de numărul de spectatori.

Niciodată instituțiile care ne-au controlat nu ne-au adus la cunoștință că am funcționa cu limita maximă de spectatori.

În legătură cu autorizația de funcționare a clubului, arăt că inculpatul Gancea Paul Cătălin a spus adevărul în legătură cu faptul că avem circa 425 mp. ca suprafață și 80 de scaune, când a completat actele pentru emiterea autorizației. Menționez în ideea în care era evident că este un club organizat pentru evenimente live, în care oamenii stau în picioare, nu pe scaune.

Pentru ceea ce s-a înțeles în legătură cu activitatea mea de administrator, înțeleg să răspund pentru ceea ce ar fi putut fi de competența și înțelegerea mea și sper că până la final, oricât ar dura, tot dezastrul ăsta să ajungă la momentul adevărului.”

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate