În perioada 20 iulie – 4 octombrie 2006 Florian Coldea s-a aflat la conducerea interimară a Serviciului Român de Informații, de la demisia lui Alexandru Radu Timofte din această funcție și până la numirea lui George Maior.

În timpul mandatului lui George Maior a fost prim adjunct al acestuia. La data de 12 ianuarie 2017 a fost suspendat din această funcție, de către directorul civil al SRI, Eduard Hellvig, în urma dezvăluirilor făcute de fostul parlamentar Sebastian Ghiță, referitoare la faptul că ar fi fost în concedii de lux împreună cu Florian Coldea și soția acestuia. Ulterior, Coldea a fost eliberat din funcție și trecut în rezervă printr-un decret semnat de Klaus Iohannis.

Ca urmare a acestui fapt, Florian Coldea este în prezent ofiţer în rezervă şi angajat cu contract civil la Academia Naţională de Informaţii.

Fostul adjunct SRI, Florian Coldea, este și profesor asociat al Universității Babeș – Bolyai, din Cluj Napoca,  unde predă un curs intitulat „Intelligence şi decizie politică”, la nivel de master.

Același domeniu îl va acoperi și la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru masteranzii unuia din cele main oi programe implementate aici.

Robert Reisz, decanul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT a confirmat pentru EVZ informația: ”Noi am început de anul acesta un program de masterat în Studii de Securitate Globală, iar aici ne-am străduit să invităm experți în domeniu, care să completeze cursurile cu o serie de conferințe. Semestrul trecut  au conferențiat Iulian Chifu și Marius Lazurcă, Eduard Helvig a ținut o conferință în deschiderea masterului. Au mai fost și experți americani care au conferențiat, și suntem în discuții cu mai multe personalități în domeniu, pentru a le aduce aici. În această logică l-am invitat și pe generalul ( r ) Florian Coldea,

care este, indiscutabil un expert cu mare experiență în domeniu”.

Te-ar putea interesa și: