Amintim că în acest context, jurnaliştii de la B1 TV au avansat varianta conform căreia fostul prim-adjunct al directorului SRI ar fi dat declarații în dosarul ce o vizează pe Laura Codruța Kovesi, în legătură cu repatrierea lui Nicolae Popa din Indonezia.

Despre această speţă, reprezentanţii Poliției Române au anunțat că repatrierea a fost făcută conform legislației, prezentând în acest sens chiar și facturile plătite de Ministerul de Interne (MAI). Dosarul a fost deschis după plângerea formulată de Sebastian Ghiță (n.r. – în prezent aflat în Serbia), care a susținut că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în România a lui Popa.

La finalul lunii martie, Secția specială de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați a anunțat că a demarat acțiunea penală împotriva fostei șefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruța Kovesi.

Kovesi a fost acuzată de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă după ce inițial fusese plasată sub control judiciar 60 de zile.

La acea vremea, Koves a contestat măsura, iar magistraţii Înaltei Curţi de Casație și Jutiție (ÎCCJ) i-au dat câștig de cauză, anulând măsura controlului judiciar.

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) este cercetată în dosarul aducerii (n.r. – în anul 2011) din Indonezia a fostului director al Fondului Național de Investiții (n.r. – fostul FNI), Nicolae Popa.

La data derulării acestor evenimente, Laura Codruța Kovesi era Procurorul General al României, iar Nicolae Popa era cunoscut drept omul de încredere a lui Sorin Ovidiu Vântu (n.r. – în prezent închis la Penitenciarul Rahova), care fusese condamnat, definitiv, la peste 10 ani de detenție în dosarul FNI.

 

Te-ar putea interesa și: