Evenimentul Zilei > Social > Codul Muncii se schimbă radical. Este vestea anului pentru salariați și angajatori.Toți sunt vizați
Codul Muncii se schimbă radical. Este vestea anului pentru salariați și angajatori.Toți sunt vizați

Codul Muncii se schimbă radical. Este vestea anului pentru salariați și angajatori.Toți sunt vizați

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că au fost adoptate mai multe reglementări în Codul Muncii, iar angajatorii care nu le respectă vor fi sancționați.

Guvernul condus de Florin Cîțu a modificat Codul Muncii, iar aceste schimbări presupun că munca subdeclarată va fi sancţionată cu sume cuprinse între 8.000 şi 10.000 de lei pentru fiecare salariat. Anunțul în privința modificărilor a fost făcut de Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Ce nereguli vor fi sancționate conform noilor reglementări aduse Codului Muncii. Anunțul a fost făcut de ministrul Raluca Turcan

„Măsura majorării salariului brut este strâns legată de o altă măsură adoptată astăzi şi anume modificarea Codului Muncii, prin care definim munca subdeclarată şi introducem ca şi contravenţii folosirea muncii subdeclarate. În România există un fenomen îngrijorător cu privire la munca la gri, care, pe de o parte, disimulează contractele pe termen lung cu contracte pe termen scurt şi aceste contracte care conţin şi altfel plăţi, în plic cum s-ar spune, şi cum se foloseşte în momentul de faţă dăunează tuturor părţilor implicate în contractul de muncă – angajator, angajat şi de asemenea bugetul statului”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul a mai precizat, de asemenea, că au fost introduse în Codul Muncii şi sancţiuni pentru munca subdeclarată, dar şi pentru depăşirea termenului stabilit în contract pentru plata salariului.

Cum se definește munca subdeclarată și ce amenzi riscă să încaseze angajatorii

„Aşadar am definit munca subdeclarată, sancţiunea aplicabilă pentru depistarea muncii subdeclarate este între 8.000 şi 10.000 de lei pentru fiecare salariat. În acelaşi timp am extins perioada de compensare a muncii suplimentare prin zilele libere plătite de la 60 la 90 de zile pentru a evita blocarea desfăşurării raporturilor de muncă a agenţilor economici şi a flexibiliza raporturile de muncă.

În cazul în care angajatorul depăşeşte cu mai mult de o lună termenul stabilit în contract pentru plata salariului, sancţiunea prevăzută este între 5.000 şi 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul şi de asemenea sancţionăm şi întârzierea la plata a salariului din partea angajatorilor”,