Editura Evenimentul si Capital

ALERTĂ de inundaţii în sudul ţării. Codul ROŞU pentru cinci comune din județul Teleorman a fost prelungit până azi

14-04/inundatii_1-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 1142 Vizualizari

86 de sate şi comune au fost inundate şi 248 de persoane au fost evacuate, sâmbătă şi duminică, în judeţele aflate sub avertizări hidrologice, a precizat ministrul Afacerilor Interne şi vicepremierul Gabriel Oprea.

UPDATE 3: Potrivit lui Oprea, sâmbătă şi duminică, angajaţii MAI au intervenit în 2.216 situaţii de urgenţă, dintre care 176 în judeţele afectate de inundaţii. Totodată, din cele 1.663 de misiuni pentru asistenţă medicală, 372 au fost efectuate în judeţele afectate de inundaţii.

Oprea a mai precizat că 188 de acţiuni ale angajaţilor MAI au vizat evacuarea apei din locuinţe şi gospodării, 14 - consolidarea unor diguri de apărare şi patru - alimentarea cu peste 3.200 de litri de apă potabilă.

UPDATE 2: Institutul Naţional de Hidrologie a emis, ieri, avertizări hidrologice de inundaţii pe râul Jiul mijlocul şi inferior, pe afluenţii Oltului inferior, pe rârurile Vedea, Argeş şi Ialomiţa. Avertizarea este valabilă până luni la ora 18:00.

Codul roşu a fost instituit pe pârâul Câinelui amonte S.H. Vârtoapele – confluenţa cu râul Vedea şi pe râul Teleorman în zona S.H. Tătărăştii de Sus (judeţul Teleorman), pe râul Teleajen sector aval de S.H. Moara Domnească şi pe râul Prahova aval de confluenţa cu Teleajen şi pe râul Ialomiţa pe sectorul aval de confluenţa cu Prahova – S.H. Coşereni (judeţele Prahova şi Ialomiţa).

Codul portocaliu este valabil pe râul Ialomiţa în zona S.H. Siliştea Snagovului şi pe sector aval S.H. Coşereni – S.H. Ciochina (judeţele Ilfov şi Ialomiţa), pe Vedea sector S.H. Buzeşti – S.H. Văleni şi pe afluentul său Teleorman (judeţele Olt şi Teleorman), pe râul Neajlov (judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu).

De asemenea, hidrologii au instituit un cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Coşuştea (judeţul Mehedinţi), Jiu - sector aval Răcari (judeţul Dolj), Olteţ - sector aval S.H. Oteteliş (judeţele Olt şi Vâlcea), Vedea - aval Văleni (judeţul Teleorman), pe unii afluenţi ai Argeşului (Potop şi Dâmbovnic)-judeţele Argeş şi Dâmboviţa, râul Prahova aval S.H. Prahova – amonte confluenţă cu Teleajen (judeţul Prahova) şi pe râul Ialomiţa sector aval S.H. Ciochina (judeţul Ialomiţa)

UPDATE 1: Avertizarea Cod Roșu de inundații instituită de Administrația Națională Apele Române pentru cinci comune din județul Teleorman a fost prelungită până luni, la ora 12.00.

Ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice actuale şi a prognozei meteorologice pentru următoarele ore, Administraţia Naţională "Apele Române", a instituit cod roşu local pe râul Teleorman, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Tătărăştii de Sus (sectorul este îndiguit şi mai există o gardă de apărare de 20 cm), Tătărăştii de Jos, Trivale Moşteni, Olteni şi Orbeasca, şi pe râul Vedea sectorul SH Buzeşti - SH Văleni, judeţul Olt, în zona localităţilor Icoana şi Ursoaia.

Ambele râuri se află la limita de tranzitare a digurilor şi pot apărea probleme chiar şi pe sectoarele îndiguite.

Până duminică la ora 18.00 este cod portocaliu de inundaţii pe râurile: Coşuştea (Mehedinţi), pe Jiu la Răcari - sector îndiguit (Dolj), pe Olteţ amonte S.H. Oteteliş şi pe afluentul său Cerna (Vâlcea), pe Vedea amonte S.H. Văleni, pe Teleorman amonte de S.H. Telorman şi pe Pârâul Valea Câinelui aval S.H. Vârtoapele (Olt, Argeş şi Teleorman), pe Dâmbovnic şi pe Neajlov sector aval confluenţă Dâmbovnic - S.H. Vadu Lat (Teleorman şi Giurgiu), Teleajen aval S.H. Moara Domnească, Cricovul Sărat şi pe râul Prahova aval de confluenţa cu Cricovul Sărat (Prahova).

Viorica Dancila, SAH la Dragnea! Declaratiile care o pot arunca afara din guvern

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI