Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, râul Bârzava, pe sectorul îndiguit aflat în aval de Gătaia, judeţul Timiş, va fi sub avertizare cod portocaliu de inundaţii.

Tot până duminică, la ora 12.00, vor fi sub avertizare cod galben de inundaţii râurile Timiş, pe sectorul aflat în aval de staţia hidrologică Brod, Pogăniş (afluent al Timişului), cursul superior al râului Moraviţa (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), şi Jiu, pe sectorul aflat în aval, la confluenţa cu râul Motru – Podari (judeţul Dolj).

Avertizarea hidrologică de pe celelalte bazine hidrografice atenţionate anterior a fost ridicată sâmbătă, la ora 16.00.

Ninsori în toată țara până duminică

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului.

În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

Te-ar putea interesa și: