Evenimentul Zilei > Social > Hidrologii avertizează! Cod portocaliu de inundații până diseară
Hidrologii avertizează! Cod portocaliu de inundații până diseară

Hidrologii avertizează! Cod portocaliu de inundații până diseară

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu de inundații pentru râuri din județele Argeș și Vâlcea, valabilă până vineri noaptea, la ora 22.00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Călimănești – amonte Ac. Ionești, din județele Vâlcea și Argeș, potrivit INHGA. 

 

Prognoza de specialitate arată, în acelaşi timp, că pe durata următoarelor şase ore vor fi în vigoare două Coduri galbene de inundaţii, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S. H. Cornet – amonte Acumularea Ioneşti (judeţele Vâlcea şi Argeş) şi Dâmboviţa – bazin superior (judeţul Argeş)

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: