Evenimentul Zilei > Social > COD GALBEN de ploi și vijelii în mai multe județe din țară
COD GALBEN de ploi și vijelii în mai multe județe din țară

COD GALBEN de ploi și vijelii în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de COD GALBEN de ploi și vijelii în mai multe județe din România.

ANM a emis o avertizare de COD GALBEN pentru fenomene meteorologice periculoase imediate, printre care ploi și vijelii. Vizate sunt județele Constanța și Tulcea, precum și întregul lanț muntos din România. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor depăsi 20 – 25 l/mp, precum și grindină de mici dimensiuni.

COD GALBEN de ploi și vijelii în județele Constanța și Tulcea

În județul Constanta, fenomene meteorologice periculoase se vor manifesta în: Medgidia, Cernavodă, Cobadin, Cogealac, Băneasa, Nicolae Bălcescu, Mircea Vodă, Castelu, Rasova, Lipnița, Crucea, Peștera, Chirnogeni, Independența, Oltina, Aliman, Ciocârlia, Cuza Voda, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Pantelimon, Târgușor, Fântânele, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Saraiu, Grădina, Vulturu, Dumbrăveni.

În județul Tulcea vor fi afectate localitățile Casimcea și Beidaud.

Avertizarea meteo este valabilă, pentru ambele județe, până la ora 17.30.

Se anunță fenomene meteorologice periculoase și la munte

„Toată zona montană se află sub avertizare meteorologică ce vizează astfel de fenomene, respectiv instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se manifestă prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În consecință, se anunță și cantități de apă mai însemnate, de peste 25, 30, chiar 40 de l/mp.

Toate acestea în condițiile în care ne regăsim, în continuare, sub influența unei mase de aer tropical, o masă de aer cald ce determină temperaturi ridicate, mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, cu valori ce au depășit 30 de grade Celsius pentru multe zone din țară. Această masă de aer cald se va menține până la sfârșitul acestei săptămâni. Vom avea, în continuare, temperaturi de vară în majoritatea regiunilor. Cele mai ridicate valori sunt așteptate în partea de sud și în zona Capitalei”, au informat meteorologii, într-o intervenție la Antena3.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: