Evenimentul Zilei > Actualitate > Cocaină băgată în… Diabolică! Pur şi simplu diabolică este ideea găsită de traficanţi
Cocaină băgată în… Diabolică! Pur şi simplu diabolică este ideea găsită de traficanţi

Cocaină băgată în… Diabolică! Pur şi simplu diabolică este ideea găsită de traficanţi

Forţele speciale antidrog din Italia au dat o lovitură importantă traficanţilor de droguri din Columbia după ce au descoperit praful alb băgat în boabe de cafea.

Descoperirea a fost făcută de Poliţia de pe Aeroportul Internaţional Milano-Malpensa, iar atenţia le-a fost atrasă de cel căruia îi era destinat pachetul.

Mai exact, numele destinatarului era Santino D’Antonio, numele liderului criminal din celebra producţie hollywoodiană „John Wick: Chapter 2”.

În urma celor constatate, un bărbat de 50 de ani a fost arestat. El încercase să preia respectivul colet de la un magazin de tutun din Florenţa.

În jur de 500 de boabe de cafea au fost deschise de forţele speciale antidrog, care ulterior le-au sigilat pentru a fi păstrate ca probă.

Pachetul care cântărea două kilograme (n.r. – 150 grame cocaină) a fost trimis de la Medellin, un oraş columbian celebru pentru cartelurile de droguri.

Poliţia italiană a numit această operaţiune „Caffe’ Scorretto”, folosind un joc de cuvinte pentru „caffe’ corretto”, adică un espresso combinat cu puţină sambuca.

Forţele speciale antidrog din Italia au remarcat că acest colet nu a fost decât o momeală pentru a le testa vigilenţa.

Totodată, traficanţii de droguri din Columbia aflaţi în spatele acestei operaţiuni au dorit să testeze această nouă găselniţă.

Din păcate pentru ei, varianta cocainei în boabe de cafea a eşuat, astfel că traficanţii trebuie să găsească acum modalităţi noi pentru a-şi trimite drogurile în ţările vizate.

Este de la sine înţeles că atenţia forţelor speciale va fi orientată mai accentuat decât înainte asupra oricărui transport de cafea care vine din Columbia.

Altfel, amintim că în urmă cu 5 zile, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați în celebrul dosar „Droguri pentru VIP-uri”.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că în cadrul operațiunii cu nume de cod atribuit „GRIMM BROTHERS” a fost investigată o grupare infracțională organizată implicată în transportul de droguri de mare risc pe cale maritimă, până în apele teritoriale românești, respectiv Marea Neagră – Delta Dunării cuțări din Balcanii de Vest, dar și țări din Europa de Vest, Olanda, Belgia și Spania ca destinație finală.

Mai multe detalii despre această operaţiune care a făcut ocolul lumii la data descoperirii drogurilor puteţi citi AICI.

explicaţie foto: Aeroportul Internaţional Milano-Malpensa

sursa: euronews.com

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: