Reprezentanții Coaliţiei pentru Familie au cerut, luni, într-o scrisoare adresată Senatului, să patroneze şi să găzduiască un seminar care să clarifice aspecte legate de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru definirea căsătoriei "ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie".
"În lumina evenimentelor interne din ultimii ani, este lesne de observat o adevărată efervescenţă a societăţii civile româneşti, manifestată în multiple forme şi pe o diversitate de zone de interes, una dintre ele culminând cu iniţiativa cetăţenească fără precedent de strângere a 3 milioane de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituţie, menit să ocrotească familia şi căsătoria ca uniune dintre un bărbat şi o femeie'', se arată în scrisoarea Coaliţiei pentru Familie, discutată luni în Biroul permanent al Senatului, remisă Agerpres.
Semnatarii scrisorii spun că seminarul ar urma să aibă loc pe 25 aprilie, unde vor fi invitaţi "specialişti reputaţi în Drept constituţional, lideri politici, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi mass-media".
Președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat sâmbătă, la Oradea, cu ocazia Marșului pentru viață împotriva avortului, că este "o mare dezamăgire" neonorarea angajamentelor PSD, PNL și ALDE în legătură cu proiectul privind revizuirea Constituției, dar speră că referendumul va avea loc în jurul datei de 15 mai.
"Noi, Coaliția pentru Familie, sperăm și credem că angajamentele făcute de cele trei partide în noiembrie 2016 vor fi respectate, chiar dacă cu întârziere. E o profundă dezamăgire a noastră că aceste angajamente au devenit la ora actuală caduce, în sensul că promisiunea pentru luna aprilie nu mai poate fi îndeplinită. Credem că respectarea angajamentelor ține de bun simț, de normalitatea democrației și a dialogului dintre oameni. Protocoalele nu au fost denunțate, nu au fost anunțate nici întârzieri, noi am investit încredere și propriul cuvânt, ne așteptăm ca și partenerii noștri să facă același lucru", a afirmat, pentru Agerpres, Mihai Gheorghiu, cu ocazia adunării publice din Piața Unirii.
El a adăugat că trei milioane de oameni nu pot fi ignorați. "Dar putem să înțelegem că probabil există presiuni, interese sau dezinteres, dar sperăm totuși ca referendumul să fie convocat în jurul datei de 15 mai, pentru că datele stabilite nu mai pot fi respectate", a adăugat Gheorghiu.