Editura Evenimentul si Capital

CNN spune lumii de ce merită vizitată CAPITALA României. Are cea mai tare librărie din lume

Interior Biserica Stavropoleos
Autor: | | 0 Comentarii | 1864 Vizualizari

CNN explică într-un articol publicat marți de ce merită vizitată capitala României, oraș care continuă ”să se redefinească, îmbinând istoria sa legendară cu o identitate modernă”.

La prima vedere, arhitectura este amețitoare, dar este o combinație fascinantă. Între blocurile de apartamente mohorâte din epoca comunistă se află clădiri bizantine, biserici vechi de secole și vile Art Nouveau care au supraviețuit cutremurelor, războiului și comunismului.

Priviți mai mai atent una dintre cele mai promițătoare capitale din Uniunea Europeană și veți vedea noi lucruri încântătoare, îndeamnă autoarea articolului, Marissa Tejada. Există parcuri urbane, muzee excelente și străzi necosmetizate dar totuși fermecătoare, care șerpuiesc prin orașul vechi.

Bucureștiul este locul în care se întâlneau comercianții și călătorii din secolul al XV-lea. Orașul a supraviețuit demolării a o cincime din oraș, cerută de fostul dictator Nicolae Ceaușescu care a vrut să-și materializeze viziunea asupra unei noi capitale socialiste.

După ce au fost mult timp reduse la rangul unor clădiri de mahala, construcțiile din Orașul Vechi sunt restaurate încet. Străzile pietruite închise traficului au fost transformate într-una dintre cele mai vii zone de noapte din Europa. Bibliotecile, teatrele, restaurantele și cafenelele adaugă și mai mult farmec.

Trecutul princiar al contelui Dracula

Cândva reședința domnitorilor valahi, între care Vlad Țepeș, care a inspirat povestea lui Bram Stoker despre Dracula, Palatul Voievodal Curtea Veche a avut întotdeauna legături regale. A fost locul în care au fost încoronați domnitorii români care s-au succedat. Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche expune obiecte de ceramică și artefacte care au fost găsite printre ruinele sale.

Vastul Palat al Parlamentului

Acest colos arhitectural se bucură de multe recorduri, între care cea mai grea clădire din lume, cea mai mare clădire din Europa (aproape patru milioane de metri pătrați și o mie de camere) și cea de-a doua cea mai mare clădire administrativă din lume (după Pentagon). De asemenea, s-a impus la categoriile vastitate și kitsch, dovadă a luxului scandalos pe care Ceaușescu l-a imaginat pentru sine înainte de a fi răsturnat într-o lovitură de stat. Clădirea găzduiește Parlamentul țării și Muzeul Național de Artă Contemporană.

Concertele de la Ateneul Român

O noapte la Ateneul Român înseamnă a te bucura de filarmonica românească George Enescu într-una dintre cele mai impresionante clădiri din secolul al XIX-lea din București. Semănând cu un templu antic grecesc, cu o cupolă de 41 de metri înălțime, interiorul său este o țesătură complicată de frunze de aur, balcoane de marmură și scări largi spiralate. În sala de concerte, o frescă complexă, de 70 de metri lungime și trei metri înălțime, care prezintă istoria României, este la concurență cu performanța filarmonicii pentru a câștiga atenția publicului.

Frumoasa Biserică Stavropoleos

Pagina 1 din 2



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI