Evenimentul Zilei > Actualitate > Clujul se pregătește să intre în scenariul galben. Cazurile au explodat după festivalul Untold
Clujul se pregătește să intre în scenariul galben. Cazurile au explodat după festivalul Untold

Clujul se pregătește să intre în scenariul galben. Cazurile au explodat după festivalul Untold

Clujul se pregătește să intre în scenariul galben. După festivalul Untold la care au participat 265.000 de oameni, cazurile de COVID -19 cresc de la o zi la alta. Rata de infectare a depășit pragul de doi la mia de locuitori, în urma unui festival pe cinste.

Nu au trecut nici două zile de când festivalul Untold s-a terminat și deja Clujul anunță se pregătește de scenariul galben. Situația epidemiologică din oraș arată din ce în ce mai rău, iar autoritățile sunt nevoite aplice restricții dure.

Perioadă de observație pentru Cluj

În Cluj, rata de infectare a depășit pragul de doi la mia de locuitori, iar orașul a intrat în perioada de observație pentru 48 de ore. Prefectul Tasnadi Szilard a declarat dacă nu o vadă o îmbunatățire, localitatea o fie nevoită intre în scenariul galben de vineri.

„Aşa cum am procedat în cazul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, întrăm într-o perioadă de observaţie de 48 de ore, iar dacă nici joi nu scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU şi începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a declarat, marţi, prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, citat de Agerpres.

Cea mai mare incidenţă este în comuna Cătina, 6,58/1.000.

Festivalul Untold s-a ținut fără restricții

Măsurile de distanțare au fost ridicare pentru festivalul Untold.Populația a uitat de virus, iar cel mai iubit festival din Europa a primit 75.000 de participanți pe zi.

Responsabilii festivalului au declarat este obligatorie masca la intrarea evenimentului, dar nu s-a ținut cont de acest lucru.

„Organizatorii se prefac că respectă legea, autoritățile se fac că nu văd… Să vedeți jihad în două săptămâni. Țară de inconștienți”, a fost unul dintre mesajele postate pe rețelele sociale.

„Noi, organizatori, avem obligația de a permite accesul la intrarea în festival doar persoanelor care poartă mască. În cazul în care nu au mască, avem pregătite măști, să le putem oferi la intrare. Mai apoi, în tot perimetrul festivalului, sunt mesaje prin care oamenii sunt îndrumați să respecte distanțarea și să poarte masca. Mai departe, fiecare individ e responsabil. El decide în privința felului în care utilizează masca”, a declarat, pentru Libertatea, Edy Chereji, managerul festivalului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: