Evenimentul Zilei > Politica > Clubul Dinamo va putea avea un nou stadion. A fost înlăturat blocajul din instanță
Clubul Dinamo va putea avea un nou stadion. A fost înlăturat blocajul din instanță

Clubul Dinamo va putea avea un nou stadion. A fost înlăturat blocajul din instanță

Lucrările de construcție la viitorul complex sportiv Dinamo, din șoseaua Ștefan cel Mare, vor fi demarate în cel mai scurt timp.

Construcția unui nou complex sportiv pe amplasamentul stadionului Dinamo va deveni posibilă în foarte scurt timp. CS Dinamo a câștigat procesul cu fostul acționar Nicolae Badea. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Ministrul a declarat că, în acest moment, nu mai există nici o piedică în calea procedurilor de construcție a unui noul complex sportiv.

„Aşa cum ştiţi, blocajul a existat în realizarea unui complex sportiv la Dinamo, în pachetul mare cu celelalte stadioane, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf. A fost generat de aceste litigii în instanţă. În luna aprilie am primit din partea Curţii de Apel o comunicare definitivă şi irevocabilă, că nu mai avem nici un fel de oprelişte în ceea ce priveşte construirea unui complex sportiv aici din punct de vedere al litigiilor juridice”, a spus ministrul Lucian Bode.

Potrivit spuselor sale, terenul clubului sportive Dinamo a revenit la stat, iar construcția noului complex va putea fi demarată.

„În consecinţă, terenul pe care ne aflăm astăzi, pe actualul amplasament al stadionului, aparţine statului român şi putem să luăm în calcul construirea unui complex sportiv pe actualul amplasament. Ştiţi foarte bine că anul trecut era în discuţie construirea unui stadion nou de dimensiuni reduse pe velodrom, acum putem să analizăm cele două variante”, a declarat Lucian Bode.

Lucrările finanțate de CNI

Ministerul Afacerilor Interne a transmis deja intenţia de începere a lucrărilor către Compania Naţională de Investiţii. Ministrul Lucian Bode a precizat că foaia de parcurs și calendarul lucrărilor este foarte strâns.

„Calendarul, foaia de parcurs, este una foarte strânsă, am trimis deja către Compania Naţională de Investiţii intenţia noastră de a realiza un complex sportiv modern aici, pe acest amplasament, pe actualul amplasament al stadionului. Aşteptăm să primim confirmarea din partea Companiei Naţionale de Investiţii. Vor urma celelalte proceduri de obţinere a certificatului de urbanism, a studiului de comandă, de realizarea a documentaţiei de asumare şi bugetare a demolării, pentru că aici vorbim de o componentă pe care trebuie să şi-o asume Ministerul Afacerilor Interne şi Dinamo”, a explicat Lucian Bode.

Cât va costa noul complex sportiv

Potrivit ministrului, costurile estimate sunt destul de mari, de aproape 2 milioane de euro. Aceasta deoarece este vorba despre un complex sportiv, iar nu despre un simplu stadion.

„Costurile nu sunt deloc nesemnificative, vorbim de aproape două milioane de euro, plus-minus. Deci după toate aceste etape odată parcurse, cu siguranţă sfârşitul anului ne va găsi în posibilitatea de a scoate la licitaţie execuţia acestui complex sportiv. Vorbesc, încă o dată, de un complex sportiv, nu de un stadion simplu, în care îşi vor găsit locul multe ramuri sportive ale acestui club de elită al României”, a mai spus Lucian Bode.

Stadionul Dinamo a fost exclus de pe lista celor patru stadioane care trebuiau reconstruite în Capitală în vederea organizării de către România a patru partide la Campionatul European de fotbal, din cauza unor litigii juridice cu o societate a fostului acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea.

În cursul anului 2020 se luase decizia ca amplasamentul noului stadion Dinamo să fie pe actualul velodrom, aflat în spatele complexului sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: