Evenimentul Zilei > Actualitate > Clotilde Armand, somată de PNL Sector 1 să pună capăt scandalurilor: Avem nevoie de proiecte și investiții
Clotilde Armand, somată de PNL Sector 1 să pună capăt scandalurilor: Avem nevoie de proiecte și investiții

Clotilde Armand, somată de PNL Sector 1 să pună capăt scandalurilor: Avem nevoie de proiecte și investiții

Liberalii din Sectorul 1 acuză că doar 4,7% din bugetul alocat pentru dezvoltare a fost cheltuit în primele șase luni ale anului. Ei propun mai multe proiecte de hotărâre menite să ducă la dezvoltarea Sectorului 1.

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că se ține de scandaluri interminabile și de circ pentru a abate atenția de la incompetența și de la adevăratele probleme ale comunității. În acest context, susțin aceștia, în ședința Consiliului Local au fost introduse proiecte de hotărâre privind procesele pe care le are în derulare Municipalitatea

„Doar 4,7% din bugetul pentru dezvoltare. Atât s-a cheltuit la Sectorul 1 în primele șase luni ale anului. Deși ar trebui să fim un reper național de proiecte și investiții, de grijă la nevoile oamenilor și viziune pe termen lung, prioritățile Primăriei S1 rămân circul și scandalurile interminabile, zecile de procese, toate fiind o tactică de a distrage atenția de la incompetență și de la adevăratele probleme ale comunității.

În ședința de Consiliul Local convocată astăzi, de la ora 12.00, pe ordinea de zi suplimentară sunt incluse două proiecte de HCL din care aflăm că și ADP are nevoie de servicii juridice externe, dar și că mai sunt 23 de procese cu operatorul de salubritate, aflate în diferite stadii de judecată pentru care executivul a considerat că nu are nevoie de împuternicirea Consiliului pentru a îl reprezenta în instanță.

Asta după ce primarul Clotilde Armand a criticat virulent Consiliul pentru afirmațiile că nu avea nevoie de împuternicire. Iată că, de fapt, considerase același lucru în 23 de procese pe care le-a demarat”, se arată în comunicatul de presă.

sebastian burduja lege anti-chiul
SEBASTIAN BURDUJA

Consilierii liberali doresc rapoarte detaliate despre fiecare proces

Potrivit sursei citate, consilierii locali ai PNL vor solicita rapoarte detaliate pentru fiecare proces aflat pe rolul instanței, înainte de a vota acordarea unui mandate primarului Clotilde Armand.

„Partidul Național Liberal filiala Sector 1 susține orice demers în justiție, cât timp urmărește interesul cetățenilor și salvarea risipei banului public, dar nu fără să știe exact toate detaliil. Consilierii PNL Sector 1 vor solicita din nou, în ședința de astăzi, prezentarea de rapoarte detaliate pentru fiecare proces în parte, înainte de a lua orice decizie de mandatare.

Mai ales că nu sunt 2 procese, ci 23 – un număr care poate fi aproape de ceea ce se numește abuz de drept. Este cât se poate de evident că nu se poate acorda un cec în alb, fără să știm în ce intrăm și care este stadiul acestor demersuri”, a declarat Sebastian Burduja, conform comunicatului.

În ședința de Consiliu Local din 24 iunie, primarul a fost împuternicit să deruleze acțiuni de verificare a operatorului de salubritate. Cu toate acestea, susțin liberalii, a trecut mai bine de o lună și nu a văzut nimeni vreun demers în acest sens.

PNL solicită recuperarea prejudiciului produs de Romprest

Mai mult, PNL Sector 1 dorește să știe ce demersuri a întreprins primarul pentru a recupera prejudiciul de 243 milioane de lei stabilit în sarcina Romprest de către Ministerul de Finanțe.

„Care sunt demersuri făcute în acest scop? Când va fi gata HCL-ul pentru acțiunea clară de recuperare a acestor prejudicii? Care sunt prioritățile primarului și a avocatului care pierde proces după proces?”, se întreabă liberalii prin intermediul comunicatului

Sebastian Burduja anunță noi proiecte inițiate de consilierii liberali

Sebastian Burduja a comentat, conform comunicatului, proiectele și amendamentele PNL pentru ședinta de Consiliu Local din 3 august.

„Ordinea de zi este completată de o serie de proiecte cel puțin îndoielnice, prin care solicităm în administrare, de la Capitală, diverse parcuri și străzi. Spunem îndoielnice pentru că aceste solicitări se bat cap în cap cu declarațiile primarului cum că nu ar fi bani în buget și cu realitatea în care nu plătește facturile furnizorilor. Mai mult, în loc să se concentreze pe proiectele asumate și de care sectorul are nevoie, pe școli, creșe, amenajarea spațiilor care sunt administrate de sector, primarul cere de la Capitală parcuri incluse de primarul general în PNRR (detalii, aici). Care este logica în această abordare?

Mai mult decât atât, consilierii PNL vor depune, în ședința de astăzi, proiecte și amendamente care să normalizeze și să aducă aproape de oameni și de nevoile lor activitatea primăriei. Astfel, avem pe ordinea de zi un proiect PNL ce prevede extinderea modelului danez la creșele și grădinițele din Sectorul 1, după rezultate remarcabile în centrele de zi în care funcționează momentan, dar și o serie de amendamente la propunerea de HCL care deschide curțile și terenurile de sport – necesare pentru ca acest proiect să fie de folos tuturor locuitorilor din sector, nu doar selectiv”, a mai explicat Burduja.

Proiectul extinderea conceptului de educatie RODACIE (modelul danez) în creșele și grădinițele din Sectorul 1 constă în diseminarea la nivel sectorial a cunoștințelor, informațiilor și rezultatelor elocvente obținute în urma aplicării și adaptării pedagogiei daneze în România. Pentru aceasta este nevoie de formarea personalului angajat din creșe și grădinițe, în vederea dezvoltării competențelor în domeniul educației timpurii. Astfel, 168 de persoane angajate în centrele din subordinea DGASPC Sector 1 și 17 persoane angajate în grădinițele 206 și 97 vor urma sesiuni de formare în educație și coaching, dacă proiectul va fi aprobat.

Amendamente propuse de liberali

Liberalii au mai comentat proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru accesul și modul de utilizare a curților și terenurilor de sport în aer liber ale unităților de învățământ preuniversitar de stat aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului București. Ei au adus o serie de amendamente între care permiterea accesului pentru toți cetățenii, în aceste locații, nu doar celor de până la 18 ani.  Un alt amendament la care țin membrii PNL este de a oblige Primăria să asigure pază permanentă tuturor unităților de învățământ.

„Execuția bugetară de nici 5% pe investiții, într-un sector cu atât de multe nevoi, spune totul despre cum se face administrație la sectorul 1. La fel și rarele proiecte propuse pe ordinea de zi ale ședințelor, printre scandaluri și procese, făcute pe genunchi și doar că să poată fi enumerate apoi în postări lăudăroase.

Așa cum am demonstrat până acum, echipa PNL susține orice demers de recuperare de prejudicii sau acțiuni în instanță, cât timp respectă legea. Dar e momentul, după aproape un an de războaie, ca primarul să lase avocații și instanțele să își facă treaba și să se concentreze pe adevăratele nevoi: investiții, dezvoltare, proiecte. Administrație, nu circ”, a conchis Sebastian Burduja.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: