Evenimentul Zilei > Politica > Clotilde Armand, fotografiată într-o ipostază jenantă. „Tot ceea ce spune, de fapt i se transmite. E o vuvuzelă!”
Clotilde Armand, fotografiată într-o ipostază jenantă. „Tot ceea ce spune, de fapt i se transmite. E o vuvuzelă!”

Clotilde Armand, fotografiată într-o ipostază jenantă. „Tot ceea ce spune, de fapt i se transmite. E o vuvuzelă!”

O poză a devenit virală astăzi, în mediul online, cu candidata USR la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand.

Candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand a fost imortalizată pe stradă de către cetățeni, în timp ce filma un discurs. Un detaliu a schimbat toată ideea de campanie onestă pe care Armand o susține în fața alegătorilor, spun internauții. „E o vuvuzelă!”, au comentat oamenii indignați.

Un discurs bine alcătuit poate mișca munții din loc în campaniile electorale, fără îndoială. Însă nu toată lumea are abilitățile necesare pentru a se exprima corect, coerent și fără bâlbe în fața cetățenilor. Unii au emoții, alții își pierd ideea. De aceea, o parte dintre cei care vor să convingă publicul că sunt apți pentru a conduce societatea apelează la specialiști în comunicare. Aceștia concep discursurile, le scriu și le servesc candidatului spre citire. Adesea, aspiranții la statutul de edil nici măcar nu știu ce citesc de pe foile servite de acești specialiști, subiectele fiind atent alese de partid sau de șeful de campanie.

Unul dintre candidații care apelează la astfel de specialiști – numiți și „născătorii de politicieni” – este și franțuzoaica Clotilde Armand, devenită cetățean român prin căsătorie.

Candidata USR-PLUS a fost fotografiată pe stradă de către un cetățean aflat în balcon, în timp ce filma un clip cu mesaj pentru electorat. Sub camera de filmat, o doamnă ținea discursul scris cu litere mari, inteligibil, pentru a putea fi citit de Clotilde Armand.

„E o vuvuzelă care spune ce vor alții să spună! Aceasta este dovada că nu are un discurs liber, sincer, pornit din propria ei judecată. Suntem păcăliți, manipulați și făcuți din vorbe. Ea când e lăsată liberă să vorbească… Ați văzut cu toții!”, este textul care însoțește poza în mediul online.