Evenimentul Zilei > Politica > Clocotesc apele în PNL: „Întrebați aceleași lucruri de 100 de ori”/„Nu știu dacă Ciucă va fi propus premier”
Clocotesc apele în PNL: „Întrebați aceleași lucruri de 100 de ori”/„Nu știu dacă Ciucă va fi propus premier”

Clocotesc apele în PNL: „Întrebați aceleași lucruri de 100 de ori”/„Nu știu dacă Ciucă va fi propus premier”

Vicepreședintele Partidului Național Liberal Robert Sighiartău a transmis, joi, 18 noiembrie, înainte de a participa la ședința online a partidului, că nu știe dacă generalul Nicolae Ciucă va fi propus premier. Liberalul s-a plâns că jurnaliștii pun mereu aceleași întrebări, pe care le-au adresat și miercuri seară președintelui PNL, Florin Cîțu.

PNL urmează să susțină o conferință online, joi, 18 noiembrie, au informat surse politice, pentru a discuta despre numele cu care vor merge mai departe pentru funcția de premier. Cu toate acestea, nimeni nu știe sau nu vrea să spună dacă liberalii ar fi dispuși să îl repropună pe generalul Nicolae Ciucă pentru preluarea funcției de conducere a noului Executiv. Deciziile finale vor fi luate, însă, în Biroul Executiv al partidului, a transmis vicepreședintele PNL Robert Sighiartău.

„Nu știu dacă numele lui Vîlceanu sau Ciucă vor fi propuse”

Încolțit de jurnaliști, Robert Sighiartău a fost întrebat dacă PNL ar putea să lanseze ca propuneri pentru funcția de prim-ministru pe actualul ministru demis al Finanțelor Dan Vîlceanu sau pe generalul Nicolae Ciucă. „Nu știu dacă aceste nume vor fi propuse, ar putea fi și alte propuneri din partea unor colegi”, a transmis Robert Sighiartău.

Vicepreședintele PNL s-a plâns că reporterii îl întreabă aceleași lucruri în mod repetat, la fel cum s-a întâmplat și în cazul președintelui liberalilor, Florin Cîțu, care, însă, miercuri seară a încercat să evite multe dintre întrebările adresate.

„(Reporter: Ce alte propuneri ați avea?) Iarăși mă întrebați aceleași lucruri pe care le-ați adresat și președintelui partidului și colegilor noștri cred că de 100 de ori. Avem variante de premier și cred că în Biroul Executiv vom decide cea mai bună variantă pentru acest Guvern”, a spus Robert Sighiartău.

Liberalii nu vor vota un premier PSD în primul an jumătate

În altă ordine de idei, liberalul a precizat că PNL nu va accepta ca social-democrații să dea primii premierul. „Din punctul meu de vedere, da, (n.r. este exclusă o astfel de variantă). Nu există această variantă pentru mine, ca membru al PNL, și nici pentru partid, că țin legătura cu colegii mei și nu suntem de acord că votăm un premier PSD în primul an jumătate”, a declarat vicepreședintele PNL.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: