Evenimentul Zilei > Actualitate > Clipele dinaintea tragediei de la Milano. Imagini terifiante cu avionul pilotat de Dan Petrescu
Clipele dinaintea tragediei de la Milano. Imagini terifiante cu avionul pilotat de Dan Petrescu

Clipele dinaintea tragediei de la Milano. Imagini terifiante cu avionul pilotat de Dan Petrescu

Primele imagini cu momentul prăbușirii avionului pilotat de miliardarul român Dan Petrescu, lângă Milano, au fost surprinse de camera de la bordul unui autoturism.

O publicație italiană a prezentat primele imagini cu momentul în care avionul pilotat de miliardarul Dan Petrescu s-a prăbușit. Tragicul accident, în care și-au pierdut viața opt persoane, s-a petrecut duminică, 3 octombrie, la periferiile orașului Milano.

Mai multe imagini cu avionul de mici dimensiuni care s-a prăbușiut peste o clădire cu două etaje au fost surprinse de o cameră video montată la bordul unei mașini. Imaginile au fost difuzate de publicația Milano Corriere.

În imagini se vede momentul în care aparatul de zbor, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, pierde altitudine și se prăbușește peste clădirea cu două etaje.

Sursa: Milano Corriere

 

O tragedie cu cauze misterioase

Duminică, în jurul prânzului, la ora 13.07, după trei minute de la decolarea de pe aeroportul din Linate, micuțul avion pilotat de miliardarul Dan Petrescu s-a abătut de la ruta stabilită de turnul de control și, în scurtă vreme s-a prăbușit.

Operatorii din turnul de control care au urmărit imaginile pe radar sunt de părere că pilotul, miliardarul Dan Petrescu, a încercat să revină pe aeroport din cauza unor probleme. Manevra de revenire nu a reușit, iar aparatul s-a prăbușit peste o clădire goală de la periferia orașului Milano.

La bordul avionului se aflau opt persoane, între care șapte cetățeni români care și-au pierdut viața în acest accident aviatic. Cei opt se pregăteau pentru o petrecere de botez care urma să se desfășoare în Sardinia, la una din proprietățile miliardarului, de la Olbia.

Printre cei decedați se aflau soția omului de afaceri și fiul acestuia, în vârstă de 30 de ani.

Dan Petrescu

Cel mai bogat român

Omul de afaceri Dan Petrescu a fost un personaj discret, prea puțin cunoscut în spațiul public. Acesta controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile afaceri ale sale au fost cele 15-20 de centre care includeau hipermarketurile Real și alte galerii comerciale. Omul de afaceri a făcut profituri foarte mari când a vândut aceste centre către compania care deținea Auchan.

Despre Dan Petrescu, omul de afaceri Ion Țiriac declara că este cel mai bogat român.

Sursa foto: Milano Corriere