Evenimentul Zilei > Actualitate > Clipe de coșmar în mijlocul pacienților. „M-au implorat, dar era prea târziu”. FOTO
Clipe de coșmar în mijlocul pacienților. „M-au implorat, dar era prea târziu”. FOTO

Clipe de coșmar în mijlocul pacienților. „M-au implorat, dar era prea târziu”. FOTO

Deznădejdea plutește printre pacienții tineri, internați în spitale după dezvoltarea unor forme agresive de COVID-19. Nevaccinați, pacienții speră până în ultimul moment, când solicită personalului medical să le administreze vaccinul, însă pentru mulți este mult prea târziu.

Clipe de groază pentru tinerii pacienți infectați cu SARS-COV-2. Din cauza formelor grave de boală, aceștia ajung să fie intubați. Deși nu au crezut în efectul vaccinului anti-coronavirus, pacienții își schimbă părerea după ce trec prin iad, însă nimic nu mai poate întoarce timpul înapoi.

Un medic din Statele Unite ale Americii, pe nume Brytney Cobia, a vorbit despre experiențele tragice la care a fost martoră în spital. A reușit să convingă oameni să se vaccineze, însă pentru majoritatea, a fost mult prea târziu.

Specialiștii epidemiologi din SUA avertizează asupra pericolului infectării cu tulpina Delta. „Dacă nu ai trecut prin boala COVID sau eşti nevaccinat, ai şanse extrem de mari să te îmbolnăveşti cu varianta Delta în următoarele 60-90 de zile”, a susținut epidemiologul David B. Wilhelm.

Medic din SUA, despre infernul prin care trec tinerii nevaccinați

„Am făcut progrese mari în ultima vreme încurajând oamenii să se vaccineze. Vreţi să ştiţi cum? Internez tineri sănătoşi la spital cu infecţii COVID foarte grave. Unul dintre ultimele lucruri pe care le fac înainte de a fi intubaţi este să mă implore să li se administreze vaccinul. Îi iau de mână şi le spun că îmi pare rău, dar este prea târziu.

Câteva zile mai târziu, când le declar decesul, îi îmbrăţişez pe membrii familiei şi le spun că cel mai potrivit mod de a-şi cinsti persoana iubită este să se vaccineze şi să-i încurajeze pe toţi cei cunoscuţi să facă la fel. Ei plâng și îmi spun că nu ştiau.

Medicul Brytney Cobia alături de partenerul său/ sursă: Facebook

Brytney Cobia: Au crezut că e o farsă, o gripă, un interes politic

Au crezut că este o farsă. Au crezut că este (vorba despre un interes- n.r.) politic. Au crezut că, având un anumit tip de sânge sau o anumită culoare a pielii, nu se vor îmbolnăvi la fel de tare. Au crezut că este „doar gripă”. Dar s-au înşelat. Şi şi-ar dori să poată să întoarcă (timpul – n.r.). Dar nu pot. Aşa că îmi mulţumesc şi merg să se vaccineze. Nu este prea târziu, dar într-o zi ar putea să fie”, a scris, pe Facebook, medicul Brytney Cobia.

Cadrul medical a mai postat, în sprijinul mesajului său, opiniile unor epidemiologi renumiți din SUA. Printre aceștia se numără și medicul David B. Wilhelm, a cărui poziție este foarte fermă.

„Dacă nu ai trecut prin boala COVID sau eşti nevaccinat, ai şanse extrem de mari să te îmbolnăveşti cu varianta Delta în următoarele 60-90 de zile”, a susținut epidemiologul David B. Wilhelm.