Clint Eastwood, eroul lui Sergio Leone

Clint Eastwood, eroul lui Sergio Leone

Clint Eastwood este unul dintre puţinii artişti de la Hollywood care au reuşit să se impună atât ca actori, cât şi ca regizori.

Are în palmares cinci Premii Oscar, dintre care două sunt pentru regie. În 1992, primea trofeul Academiei Americane de Film pentru producţia „The Unforgiven“, iar 12 ani mai târziu era din nou premiat cu Oscarul pentru regia filmului „Million Dollar Baby“.

Născut pe 31 mai 1930, Eastwood s-a remarcat datorită interpretării rolurilor de antierou din „westernurile spaghetti“ realizate de Sergio Leone. Devine cunoscut ca „omul fără nume“ în „trilogia dolarilor“ a anilor ’60, din care face parte şi filmul distribuit de „Evenimentul zilei“ miercuri, 13 februarie 2008, „Pentru un pumn de dolari“.

În afară de prestaţia regizorală şi actoricească de excepţie de care s-au bucurat filmele, coloana sonoră a acestora compusă de Ennio Morricone a rămas în istorie drept una dintre cele mai reuşite. Anul trecut, la gala decernării premiilor Academiei Americane de Film, Clint Eastwood i-a înmânat compozitorului de origine italiană Oscarul pentru întreaga activitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot în urmă cu un an, Clint Eastwood culegea laurii datorită celor două filme complementare regizate de el: „Letters From Iwo Jima“ şi „Flags of Our Fathers“, a căror acţiune se petrece în cel de-al Doilea Război Mondial. Primul film amintit a câştigat Oscarul pentru Cea mai bună coloană sonoră şi Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin.

Şapte urmaşi

În ceea ce priveşte viaţa personală, Clint Eastwood a fost însurat „doar“ de două ori, însă are şapte copii cu cinci femei diferite şi doi nepoţi. Se pare că unul dintre fiii săi, Kyle, are orientări homosexuale, chiar dacă a fost însurat timp de 14 ani cu fotomodelul Laura Gomez şi are o fiică. Un agent imobiliar din New York a pretins că a avut o legătură cu fiul actorului, începută în 1986, însă Kyle a infirmat zvonurile.

Numărul de miercuri, 13 februarie 2008, al EVZ se distribuie împreună cu filmul „Pentru un pumn de dolari“ .